Link Link Link Link Link Link

Selvbilde og trening

Publisert: 29.okt.2011 @ 17:37 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 25

De fleste av oss har dager der vi ser oss i speilet og ikke liker det vi ser. Noen dager er verre enn andre, men uansett så er det noe vi helst skulle ha endret på og/eller forbedret om vi tenker over det. Vi blir aldri fornøyde, og spesielt vi jenter kan være fæle med å sammenligne oss med andre. Mange trener masse, spiser altfor lite og tror det vil føre til drømmekroppen. Men så er det jo sånn at alle har forskjellige gener, og mange har rett og slett ikke anlegg for å få sånn kropp de drømmer om. Arv og gener er det lite å gjøre noe med, og vi burde heller være stolte av hvordan vi er bygd opp istedenfor å ville være annerledes. Hadde det ikke vært dødskjedelig om alle hadde vært like? 

Her snakker jeg selvfølgelig også om meg selv. Jeg har lovet noen av dere et innlegg om mitt eget selvbilde, og om selvtilliten min.
Visste dere foresten at selvbilde er hva man synes om kroppen sin, og selvtillit er hva man tror man får til og ikke? Mange snakker om kroppen sin når det kommer til selvtillit, men dette blir da altså feil. Bare for å ha sagt det. 

Definisjonen av drømmekroppen er nok noe forskjellig for mange. Men om jeg har skjønt riktig, er den for mange slik man ser i moteblader, på nett osv. Man skal helst ha slanke, lange bein, flat mage, passe store pupper  og ja. Dere skjønner vel tegningen. Men igjen, hadde det ikke vært kjedelig om alle skulle se sånn ut?

Min drømmekropp har endret seg i løpet av årene. Jeg har i mange, mange år hatt veldig dårlig selvbilde, og tenkt mange stygge tanker om meg selv. Jeg tenkte at 'alle' så så mye bedre ut enn meg, 'alle' var så mye tynnere enn meg, 'alle' var så mye penere enn meg, osv. Jeg har grått mange unødvendige tårer pga kroppen min, og dette er jeg sikker på at mange jenter der ute har gjort, og fremdeles gjør. Gutter også, for den saks skyld. Mitt problemområde har i alle år vært lårene. Og jeg hatet også musklene mine mer enn alt i verden på barneskolen. Jeg med litt valpefett, korte bein og briller. Jeg drev med ridning, og da jeg har arvet en muskuløs kropp av både mamma og pappa kom muskler fort frem. Dette har jeg fått flere kommentarer på i løpet av barneskolen, og jeg følte meg verken feminin eller fin med musklene mine. Ikke at jeg så ut som en bodybuilder eller noe slikt, men jeg hadde bare litt kraftigere armer og ben enn flere andre pga musklene. 

På ungdomskolen, var jeg lei. jeg var faktisk drit lei. Lei av å ikke like meg selv, lei av å føle at alle andre var så mye bedre enn meg, og hadde så mye finere kropp.
Det var vel i åttendeklasse jeg startet å danse på Trento. Selv om dette var kun fordi jeg ville lære meg å danse, åpnet det øynene mine etter en stund. Jeg hadde faktisk funnet noe jeg elsket. Jeg fikk plutselig veldig sansen for å bruke kroppen, og kjenne at jeg fikk til noe. 

Vi på denne dansetimen dannet etter en stund en dansegruppe. Vi utviklet oss etter mye trening, og hadde mange fine stunder sammen. Vi hadde flere show rundt omkring, og jeg følte at vi på en måte ble en liten familie. Trento ble på en måte mitt andre hjem, da vi omtrent bodde der rett før et show. Vi hadde også helgeturer til Geilo der vi hadde show under One Call x-elements. Noe som var kjempestas. Men jeg må si mitt beste minne er fra showet vi hadde i Oslo Spektrum. Da vi hadde øvd, øvd og øvd i ukesvis. Dansen satt som smurt i kroppen, og vi hadde kanskje et av våre beste show. Sinnsykt deilig følelse å stå der og danse foran så mange mennesker, og føle at man får det til. Jeg ville egentlig bare ut og gjøre det på nytt når vi var ferdige.. I denne gruppen fikk jeg også my mer selvtillit, da jeg ble mer og mer vant til følelser av å stå foran andre. Dette har hjulpet meg mye senere, da jeg alltid har vært veldig sjenert av meg. 

Men så ble Stylez(gruppenavnet) oppløst av diverse grunner, og treningene stoppet opp. Jeg hadde nå også sluttet på ridning, så nå ble det plutselig veldig tomt. Jeg gikk lenge uten at det skjedde stort, men var så vant til å dra til Trento at jeg fortsatte å gjøre dette. Jeg måtte bare starte å gjøre andre ting, da jeg ikke var så fan av å danse for meg selv. Da fikk jeg opp øynene for løping, styrketrening og slike andre ting. Det var jo så gøy! 

Etter det har jeg utviklet meg, og blitt sånn jeg er i dag. Jeg har også hatt en periode der jeg holdt på å utvikle ortoreksi, og ikke unte meg en eneste sjokoladebit noen gang. Noe som var veldig rart til meg å være. Jeg trente masse, løp flere mil i uken og spiste så lite som mulig hver dag. Selv om jeg var flink til å spise veldig regelmessig. Dette gav meg tristhet, dårligere selvbilde og ikke minst slapphet. Jeg ble aldri fornøyd, og presset meg stadig hardere. Sommeren etter hadde jeg ikke pupper igjen.. For med mine gener setter det seg først og fremst på lår og rumpe. Så denne sommeren var noe spesiell da jeg følte at jeg var passe i beina, men altfor mager på overkroppen. Intet pupper, intet magefett og på brystet kunne man se ribbena mine. Æsj, tenkte jeg når jeg så meg selv i speilet. 

I dag er jeg fornøyd med meg selv, fordi jeg respekterer sånn jeg er bygd opp og fordi jeg fokuserer på å være den beste versjonen av meg selv, og ikke noen andre. Jeg har gått opp 5 kilo, spiser ofte og veldig mye, trener regelmessig og jeg er mye gladere. Etter jeg startet å fokusere mer på styrke ble jeg også tryggere på meg selv, og jeg skjønte at jeg måtte spise MYE mer enn jeg gjorde før for å få noe resultater i det hele tatt. Jeg fikk også selvfølgelig mye mer å gi på trening, mye mer energi og livsglede med mer mat så glad som jeg er i det. Ingen mat skal bli ulovlig i mine øyne, så lange man greier å spise moderate mengder.
Om jeg fortsatt skulle ha tenkt som jeg gjorde før ville jeg nok ikke vært fornøyd, fordi jeg ville jo helst ha tynne lange bein, slank mage og passe store pupper. Men med mine gener så har jeg heller en muskuløs, kort kropp med små pupper. Dette har jeg lært meg å akseptere. Jeg har fortsatt mine stunder der jeg tenker at jeg skulle ønske jeg var annerledes, men jeg blir bare flinkere og flinkere til å styre disse tankene bort. 

Jeg vil ikke sløse bort tiden min på å tenke at jeg vil se ut som en annen person. Jeg vil være stolt av min egen kropp, være den beste versjonen av meg selv og gjøre det som er best for meg selv. Jeg trives med trening, mye mat og utskeiinger i helgene. Jeg er et eneste stort matvrak, og ikke minst søtmoms så å kunne spise f.eks litt sjokolade hver dag uten dårlig samvttighet er med på å gjøre meg til den jeg er. Derfor elsker jeg også å lage sunnere versjoner av ting, så jeg kan spise dette i hverdagen uten dårlig samvittighet. I helgen lever jeg som sagt annerledes, spiser massevis av godis, is, brus, kake osv. Dette gir meg motivasjon til ukedagene uten sukker. Dette er det som funker for meg.

Dette ble langt, men dere spurte etter mitt selvbilde så da fikk dere det. Hele historien faktisk. 

Catharina Adele

25 kommentarer

Postet av: Sara

Veldig fint skrevet! :)
Dato: 29.okt.2011 Tid: 18:00 URL:

Postet av: Catharina Adele Nordli

Sara: Tusen takk :)
Dato: 29.okt.2011 Tid: 18:05 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: secondchoice

Helt sant alt du sier! Det er ikke vits i å kaste bort tid på å ikke like det man ser :)
Dato: 29.okt.2011 Tid: 18:20 URL: http://www.secondchoice.blogg.no

Postet av: ingermg

utrolig bra skrevet!
Dato: 29.okt.2011 Tid: 21:05 URL: http://ingermg.blogg.no

Postet av: Ine

Åh, utrolig bra skrevet!
Dato: 29.okt.2011 Tid: 21:48 URL:

Postet av: Mina Sofie

skulle gjort hva som helst for kloppen din!
Dato: 29.okt.2011 Tid: 22:42 URL: http://sofielillelien.blogg.no

Postet av: Helena

så bra skrevet ! ble inspirert !
Dato: 29.okt.2011 Tid: 22:52 URL: http://www.varamoen.blogg.no

Postet av: Josephine

W O R D ! Det skal sant sies at en person som trives med seg selv og sitt ytre er langt mer attraktiv i andres øyne enn de som ikke er det. Uavhengig av om en person er liten, høy, tykk, tynn, muskuløs, breiskuldret, har stor rompe etc. vil den oppfattes som attraktiv så fort den viser selvtillit over sitt eget selvbilde.
Dato: 30.okt.2011 Tid: 00:29 URL: http://josiethestudent.blogg.no

Postet av: Elaine

Utrolig bra skrevet <3

Du ser helt fantastisk ut btw, stå på videre!

Håper jeg kan bli mer komfortabel med speilbildet fremover også.

Trenger virkelig det, er dritt lei alt fokuset på tall :-(
Dato: 30.okt.2011 Tid: 09:25 URL:

Postet av: martine

Dette var kjempe bra skrevet, Catharina :) Sagt det før og sier det igjen; jeg ser virkelig opp til deg!

Jeg startet som deg, klarte ikke slutte og havnet opp med ortoreksi.. Livet ble et helvette, men er på bedringens veg! Mangler noen kg her og der, men livet er nå mye bedre!! Du er motivasjonen min, for jeg vil og skal leve som deg en dag :-) Håper du fortsette og blogge, trenger deg og skriveriet ditt ;-)

Ha en flott søndag - det fortjener DU :-)
Dato: 30.okt.2011 Tid: 11:27 URL:

Postet av: Mira

Flott innlegg!
Dato: 30.okt.2011 Tid: 12:29 URL: http://miira.wordpress.com

Postet av: Kristine

Fytti, dette var utrolig bra! Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver, og det er "godt" å vite at det er flere som har vært gjennom det. Du inspirere virkelig til en sunn livsstil og du er så flink :)

Må også si at du ser helt fantastisk ut, og eg håper du er stolt av deg selv og kroppen din! Det har du all grunn til <3
Dato: 30.okt.2011 Tid: 14:22 URL: http://kristinesolhaug.blogg.no

Postet av: Sunn mat og trening

Så utrolig fint skrevet :) Det er nok mange som har vært gjennom den samme reisen som deg - meg innkludert! Alt for mange jenter streber etter det uoppnålige desverre. Dette handler i aller høyeste grad om psykisk helse(forkledd i fysisk:p) og burde hatt et MYE større fokus!

Ha en fin søndag, du innspirerer :)
Dato: 30.okt.2011 Tid: 14:33 URL: http://sunnmatogtrening.blogg.no

Postet av: elise

kjempebra skrevet:) kjenner meg veldig godt igjen!
Dato: 30.okt.2011 Tid: 16:15 URL:

Postet av: mari

wow. du er fantastisk. du er helt nydelig
Dato: 31.okt.2011 Tid: 00:05 URL: http://jegbarehvorfordet.blogspot.com/

Postet av: gudsigne

Åh, Catharina, du er så flink til å skrive! Utrolig inspirerende innlegg!

OOG: Du har dødsfin kropp!
Dato: 31.okt.2011 Tid: 01:36 URL: http://gudsigne.blogg.no

Postet av: Engulf

Dette var veldig bra skrevet Catharina! Vil dele mine to yndlings sitater, som jeg liker å setter sammen til ett. "Livet er for kort til å være sur, nyt livet!" <3 :D
Dato: 31.okt.2011 Tid: 19:43 URL:

Postet av:

Flott inlegg !

Du har bare en fantstisk kropp,

mootivajon :-D

Hvor mye veier du egentlig,

me tanke på 'gått opp 5kg'?
Dato: 31.okt.2011 Tid: 20:49 URL:

Postet av: Catharina Adele Nordli

Helena: Så bra! Det er det jeg vil :D
Dato: 01.nov.2011 Tid: 22:28 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Catharina Adele Nordli

martine: Det er veldig koselig å høre! Men det var ikke så koselig å høre.. Føler med deg, og håper du snart er der du vil være! Fortsett som du gjør, og ikke tenk at noe er ulovlig! Jeg skal fortsette å blogge, så det er ikke noe å bekymre seg over :-) Takk for fine ord <3
Dato: 01.nov.2011 Tid: 22:31 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Catharina Adele Nordli

Josephine: Ja! Helt klart :-) Det vises så godt om man er komfertabel med seg selv eller ikke!
Dato: 01.nov.2011 Tid: 22:32 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Catharina Adele Nordli

Anonym: Tusen takk! :D Jeg veier 50 kg, og er 157 høy, min trivselsvekt :)
Dato: 01.nov.2011 Tid: 22:33 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Catharina Adele Nordli

Kristine: Det varmer å høre fra deg Kristine! Du er jo så flink selv, og jeg digger bloggen din ;-) Vet det er altfor mange jenter der ute som sliter med det, jeg vil så gjerne hjelpe..
Dato: 01.nov.2011 Tid: 22:37 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Catharina Adele Nordli

Ja det er nok desverre det, og derfor vil jeg så gjerne hjelpe til så flere også forstå hvor fine de egentlig er! Vi er alle spesielle, og det er jo det som er så fint.

Tusen takk, du også! :)
Dato: 01.nov.2011 Tid: 22:39 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Catharina Adele Nordli

Engulf: Tusen takk kjæresten min <3 Det er et fint sitat :)
Dato: 01.nov.2011 Tid: 23:00 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits