Link Link Link Link Link Link

SUPERFOODS

Publisert: 08.nov.2011 @ 23:05 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 0

Da er tirsdagen over også, og som vanlig har også denne tirsdagen gått i ett! Gym, engelsk, skolemiljømøte i lunsjen og oppgavejobbing resten før møte i Lillestrøm. Nå sitter jeg her god og mett etter en smoothie av jordbær, bringebær, biola bringebær, sukrin, litt lucuma og mesquite, og kveldsmat. I dag fikk jeg til og med inn en mil på mølla, så nå er humøret på topp og energien fra en travel dag tilbake. Spørs nok om jeg får sove med en gang i kveld med så sen trening, men pytt pytt. Det var det verdt, for det var en herlig økt med masse energi! 

Men over til pakken jeg fikk i posten på fredagen..

 

Lucuma er en Sør-Amerikansk frukt som den siste tiden har blitt en svært populær smakstilsetning i iskrem, sjokolade og desserter også i vår del av verden. Lucumapulver har en smak som går i retning av karamell og vanilje, noe som gjør den til en perfekt smakstilsetning i hjemmelaget sjokolade. Lucuma er svært næringsrik og inneholder blant annet B3, betakarotener, jern og betydelige mengder kalsium og fosfor. 

(fra okosjokolade.no)

 

Mesquite er en tradisjonel matvare fra urfolket i de tørre regionene i Amerika. Den er av stor verdi da den inneholder fruktose, som påvirker kroppen langt mindre enn f.eks sukker. Det er også svært næringsrikt og inneholder lysin som er en aminosyre, samt nevneverdige mengder av kalsium, magnesium, sink og jern. Det er også en god kilde til kostfiber. Det kan brukes f.eks i hjemmelaget sjokolade, som erstatning for noe mel og i smoothies. 

 

Yaconsirup er laget av presset yaconrot som er probiotisk, altså at den er bra for mage/tarmsystem. Den gir en god karamell og søtaktig smak, og passer veldig godt som søtning i hjemmelaget sjokolade. Kan også brukes i varme drikker og bakeverk. Den har også lav GI. 

 

Jeg har altså kjøpt meg min første pakke med litt supermat fra Iherb! Under ser dere hvorfor... Jeg vil bli super! Dette er bare starten på masse andre ting jeg har lyst til å skaffe meg, men jeg starter med noe jeg virkelig elsker og venter på hovedingrediensene som kommer om noen dager.. Kan dere gjette hva det er? Står om det i flere av ingrediensene..


Vil du også handle på Iherb? Få 5$ i rabatt ved første bestilling ved bruk av denne koden: 

 

GIQ141

 

Supermat er kort fortalt en rekke planter som har ekstremt høyt innhold avnæringsstoffer. Dette er ikke som kosttilskudd! Vil gjerne si det som David Wolfe; Supermat er både mat og medisin fordi det har elementer av begge. Det er helt naturlige planter og vekster, ikke noe som er kunstig framstilt eller en magisk kur som gjør deg frisk i en fei. Ofte har disse produktene vært brukt av urbefolkninger i områdene de kommer fra i årtusener, som både mat og medisin, det er altså ikke noe nytt for annet enn oss i den vestlige verden. Mange mener det også er dyrt, men du får faktisk utrolig mye for pengene, med tanke på at det er konsentrert og du trenger bare noen teskjeer eller spiseskjeer hver dag. Hvilke andre typer mat kan skryte av det?

Hentet fra den flotte bloggen Superlivsstil.net

Mirakel Nudlene slang jeg med fordi jeg egentlig bare måtte prøve dem.. Lest så mye om de, så det skal bli spennende. Zero kalories, ingen fett, ingen karbs, altså ingen næringshold eller smak. Bare nudel konsistens lagd av et sunt plantefiber som metter. Jeg liker egentlig at maten min har næring jeg nå da, men skader ikke å prøve. Bestilte en Angel Hair(nudler), og to Fettuchini'er(pasta). 

Gleder meg til å få min andre pakke i løpet av uken, og for å eksperimentere masse til helgen!
Catharina Adele 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits