Link Link Link Link Link Link

Raw sjokolade alà Walters Mandler

Publisert: 12.nov.2011 @ 23:27 Kategori: helg Kommentarer: 7

Blitt dårlig på bloggfronten den siste tiden gitt. Har vært en travel uke, med masse skolearbeid, trening og annet. Har hatt mange blogginnlegg i tankene som ikke har fått oppleve virkeligheten. 

Men nå er det lørdagskveld, og jeg tilbringer kvelden i sofaen med is, godis, druer og annet! Middagen ble hjemmelaget pizza med bigg og bacon, og nå venter Trolljegeren på meg. Filmkveld med mams og paps er koselig! Og i kveld har jeg til og med laget meg min egen sjokolade.. Og ikke en hvilken som helst sjokolade. Raw sjokolade!Nommenom.. Smakte utrolig godt! Mams og paps godkjente den også, de synes den var kjempegod! Det synes jeg er morsomt, å kunne vise de at sunt også kan være utrolig godt! Herlig med salte/karameliserte mandler i deilig raw sjokolade. Oppskrift fra denne supre bloggen her.

Hva er spesielt med raw sjokolade?

Under normal fremstilling av kakaoprodukter blir kakaobønnene ristet ved svært høye temperaturer. I følge www.kraftfoodsnordic.com blir deretter kakaobønnene varmet opp til 100-150 grader i ca en halv time i store gassfylte beholdere. Siden blir sjokolademassen eltet i flere døgn under tilførsel av varme! Mer informasjon om hvordan kakaobønner og sjokolade blir bearbeidet under fremstilling av vanlig sjokolade finnes på Kraft Foods egne nettsider. Rå kakaobønner blir ikke ristet, kun skånsomt tørket. Kakaobønnene blir deretter bearbeidet så skånsomt som mulig, og beholder derfor mye mer av de sunne næringsstoffene og antioksidantene. Kakaomasse består kun av oppmalte tørkede kakaobønner. Kakaosmør er uttrekket av kakaofettet fra massen, og restene av denne massen kan brukes til å lage kakaopulver. 

  • Kakao er en av våre beste kilder til flavonoider. Flavonoider er kraftige antioksidanter som beskytter blodårene -og dermed forebygger venesykdommer og diabetes.
  • Flavonoider bidrar også til å redusere det "dårlige" kolesterolet (LDL-kolesterolet).
  • Normann Hollenberg fra Harvard Medical School mener kakao kan være med på å redusere risikoen for slag, hjertesvikt, kreft og diabetes.
  • Forskere ved Oklahoma State University mener at mørk sjokolade kan hjelpe mot benskjørhet.
  • Et par biter mørk sjokolade kan redusere risikoen for blodpropp med 20-50% mener forskere fra University of Dundee, som anbefaler mørk sjokolade på lange flyturer.
  • Kakao inneholder stoffer som hemmer bakterievekst i munnen (!)
  • Å spise sjokolade kan skjerpe hjernen. Flavanolene i sjokoladen utvider blodkar i hjernen og øker dermed blodstrømmen slik at den får mer oksygen.

Kilde: Okosjokolade.no 

 

Spis sjokolade med god samvittighet! Det gjør jeg, hver dag... Og nå enda sunnere med raw sjokolade. 

Raw sjokolade, og godiskuler lagd av dadler, tørkede aprikoser, raw kakao, sukrin og melkesjokoladeprotein. Noe av kveldens kos! 
 

Håper alle har hatt en flott lørdag. Nyt helgen, den er så altfor kort! Og dere, husk farsdagen i morgen da.
Catharina Adele 

7 kommentarer

Postet av: Julie Sofi

Nam, nam :D

SV: Tusen takk søtnos :) Jah, jeg har lært meg litt mer av koder og slikt. Så har blitt ganske fornøyd med bloggen nå :) Også er jo det supre kamera jeg kjøpte av deg, blitt ganske god venn med meg :) Dessuten har jeg lært opp kjæresten til å ta fine bilder også :D Life is goooood <3

Får komme å hilse på deg også snart :D
Dato: 13.nov.2011 Tid: 12:51 URL: http://sofisverden.blogg.no

Postet av: Kristine

Det der så helt himmelsk ut :D
Dato: 13.nov.2011 Tid: 13:21 URL: http://kristinesolhaug.blogg.no

Postet av: Ina

åh, så utrolig godt ut :)
Dato: 13.nov.2011 Tid: 16:11 URL:

Postet av: Catharina Adele Nordli

Julie Sofi: Nam ja! Så bra, skulle ønske jeg hadde tid til å sette meg litt mer inn i slikt.. Så bra, det liker jeg å høre :D

Ja det synes jeg du skal gjøre <3
Dato: 13.nov.2011 Tid: 17:32 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Catharina Adele Nordli

Ina: Det er det også! :)
Dato: 13.nov.2011 Tid: 17:33 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Katrine

Jeg laget min første raw sjokolade i dag. Fikk siste pakke fra iherb i dag og klarte ikke vente til helgen! Men en bit skader ikke, og en bit var mer enn nok!:) Min sjokolade ble veldig god, men jeg synes den smakte litt fett. Syns du det? Jeg tror kanskje mengdeforholdet ble litt feil, men må bare spørre for sikkerhets skyld at det ikke skal være slik :) Utrolig spennende og endelig kunne begynne raw sjokoladelagingen. Hehe, føler jeg er hektet allerede:)

Ha en fin kveld videre!
Dato: 14.nov.2011 Tid: 21:24 URL:

Postet av: Catharina Adele Nordli

Katrine: Jeg synes min ble nydelig! Tror man må prøve seg frem for å finne den perfekte oppskrift, alle liker jo forskjellig :) Men så hadde jo jeg nøtter i den også. Lykke til, raw sjokolade er fantastisk! Gjør ikke noe å spise en sånn i hverdagen, synes nå jeg!

Du også! :)
Dato: 15.nov.2011 Tid: 11:27 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits