Link Link Link Link Link Link

Raw pie!

Publisert: 03.des.2011 @ 21:42 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 6

Da er lørdagskvelden her, og jeg sitter god og mett etter en god lørdagsmiddag. Deler av dagen i dag har jeg brukt på kjøkkenet. Har pyntet kaker, lagd mat og raw pai til morgensdagens bursdagsfeiring. Min kjære søster blir nemlig 22 år på mandag, så dette skal feires med noen fra familien i morgen. Koselig, så utrolig sjeldent man ser familie som bor langt unna.. 

Derfor lagde jeg altså en "Key Lime Pie", så jeg også skal kunne kose meg med kake i morgen. En frisk og god kake, som er full av sunt fett. Mange av dere vil nyk rynke litt på nesa over denne kaken, muligens mye fordi den først og fremst er grønn. Men smaken er det virkelig ikke noe å si på! 

Kaken er fra Julegodiskurset jeg var på for noen uker siden, sett den på mange andre blogger som har vært på samme kurset så derfor velger jeg å tro det er greit at jeg også poster oppskriften på min blogg. 

Bunn

3 dl mandler
2 dl dadler (husk å fjerne steinene)
1 ss kokosolje
1 krm salt
3 ss kokosmasse

Fyll

3 modne avokado
Juice fra 2 store/3 små lime
2 bananer
3 ss kokosolje

Start med bunnen, her kan du enten bruke mat prosessor eller blender.
Blender: Kjør mandlene til mel, imens du venter på at kokosoljen skal smelte i vannbad. Ha melet i en bolle, og tilsett kokosoljen og dadlene, og bland til du får en jevn deig. Strø så kokosmasse i bunnen til ønsket form, og trykk massen jevnt utover. 

Mat prosessor: Smelt kokosoljen i vannbad mens du kjører mandlene til mel i mat prosessoren. Tilsett resten av ingrediensene, og kokosoljen og miks til det blir en jevn masse. Gjør så det samme som med blender.

Også skal fyllet lages, dette lages helst med en blender.
Kjør alle ingrediensene til en jevn, kremete masse. Her må du nok stoppe opp og røre/stappe underveis, fortsett med dette til den er jevn. Fordel så fyllet, og frys i minimun 3 timer. Tas opp 15 minutter før servering. Pynt med f.eks limeskiver, avokado, kokos, frukt og bær... 

Nyt! 
Veldig enkel og lage med for det meste normale ingredienser. Kokosoljen får man kjøpt på helsekost eller på nett :-)

Nå skal jeg lage godiskuler til kveldskoser, ha en fantastisk lørdagskveld videre! Jeg for min del skal ta livet med ro, kose meg med film, godis imens jeg prøver å bli frisk.
Catharina Adele 

 

6 kommentarer

Postet av: m a d e l e n

Æsj :o
Dato: 03.des.2011 Tid: 21:44 URL: http://mcct.blogg.no

Postet av: Catharina Adele Nordli

m a d e l e n: Haha, bare fordi fargen er grønn trenger den ikke smake vondt ;)
Dato: 04.des.2011 Tid: 00:18 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Engulf

Jeg har smakt den :) Den skuffet ikke for å si det sånn:D
Dato: 04.des.2011 Tid: 19:09 URL:

Postet av: Katrine

Syns det så godt ut jeg :) Men spiser du ikke noe usunt lengre? Tidligere har jeg iallefall fått inntrykk av at du spiste kjernesunt i ukedagenge og skeiet ut med det du ville i helgen, eller tar jeg feil? Selv har jeg det slik at jeg kan spise noe usunt i helgen, men får veldig sjelden lyst på. Jeg rett og slett bare elsker sunn mat. Har ikke spist noe sjokolade eller annet snop etter jeg begynte å lage raw sjokolade og raw godiskuler. Det smaker jo så nydelig! :D
Dato: 04.des.2011 Tid: 20:06 URL:

Postet av: Catharina Adele Nordli

Katrine: Du har forstått helt riktig! Jeg spiser hva jeg vil i helgen, men sjeldent jeg har lyst på mye av alt 'det andre' ;) Lager jo så mye godt selv, og kaker ogsånt inneholder jo hvetemel som jeg ikke tåler, så da blir det ofte maks et stykke. Hjemmelagd godis er best, da kan man jo lage akkurat de smakene man vil :D I går ble mine sjokoladekuler med pepperkakesmak <3
Dato: 04.des.2011 Tid: 20:10 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Catharina Adele

Engulf: Det er bra :D Hihi.
Dato: 04.des.2011 Tid: 22:06 URL: http://catharinaadele.blogg.no

Skriv en ny kommentar

hits