Link Link Link Link Link Link

Blondies og Fluffecookies

Publisert: 28.04.2012 @ 00:35 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 3

Neon fraværende dager har gått, - igjen. Humør og motivasjon er ikke på topp av forskjellige grunner om dagen, og da blir jeg litt giddalaus ellers også. Da denne bloggen er om den positive siden av meg, er det også noe naturlig å holde seg unna i slike stunder som nå. Men i går brukte jeg terapi på kjøkkenet, nemlig baking. Ellers er terapi for meg som vanlig trening, selv om jeg faktisk er litt sjanglette når det gjelder trening om dagen også. 

Lagde fluffecookies med sjokoladesmak.. Lave på kalorier for dere som bryr dere om slikt, luftige og gode. Spesielt med skyr, syltetøy eller sjokoladepålegg oppå!
Oppskrift

3 eggehvitter
10 g fiberfin 
6 g kakao
3 ss sukrin
5 g mandel/kokosmel
Steviadråper/vaniljeessens

Stivpisk eggehvittene, og tilsett resten av ingrediensene forsiktig slik at luften ikke blir helt borte. Lag ca 6 platter på et bakepapir, og stek i ca 12 minutter. Mousse lignende, og gode. Kan denne oppskriften i hode nå, husker ikke hvor jeg fant den lenger..
 

Også slo jeg på strotromma med noe helt nytt noe. Nemlig Blondies! Det er hovedsakelig lyse brownies, for dere som ikke vet dette. Og vet dere hva hovedingrediensen er her? Kikerter! 

Oppskrift

1 boks kikerter(drennert og skylt)
3/4 ts bakepulver
1/8 ts salt
2 dl sukrin
2 ss sirup/bananmos, eller syltetøy som jeg brukte)
2 dadler uten sten (kan sløyfes om du synes deigen er søt nok)
1-2 ts vaniljeekstrakt
3 ss nøttesmør eller annen fettkilde
sjokoladeknapper/rosiner/nøtter/krydder etter smak. Jeg brukte kanel og rosiner, mmm..

Bland sammen alle ingrediensene i en food prosessor til det er en jevn masse, tilsett sjokolade eller annen snaks og fordel i en liten form på ca 8*8cm. Stek på ca 175 grader i 35-40 minutter. 

Fudge lignende og veldig smakfull! Sunne og magre blondies du kan nyte med den beste samvittighet! Nam. Jeg liker mine heller for bløte enn for tørre, så min regel er å steke ting for lite enn for lenge.. Tørt er ikke godt, uansett! 


Som du ser, veldig bløte ble disse.. Brukte nok litt for liten form, men jeg synes det var nydelig! Selvfølgelig ikke lik smak som kake bakt på vanlig mel, men absolutt en god erstatter for min del. 

Kanskje dere hører mer fra meg i morgen. Utrolig hva en nattesøvn kan gjøre! Nå er det til og med langhelg, så det er absolutt ikke feil.. 
God natt søte! Lover dere dette livsstilsinnlegget med tanke på sommerformen og greier og greier.. Snart. 
Catharina Adele
 

3 kommentarer

Postet av: Mildrid

Så mektige ut :O
Dato: 28.04.2012 Tid: 02:53 URL: http://milliv.blogg.no

Postet av: Cecilie Lykke

Har prøvd blondiesen med litt kakaopulver selv, den er kjempegod! Og står valget mellom den og vanlig brownie velger jeg heller den sunne :-)

Ha en super helg frøken, håper trening også kommer på plass snart!
Dato: 28.04.2012 Tid: 08:01 URL: http://www.lykkesliv.blogg.no

Postet av: Catharina Adele Nordli

Cecilie Lykke: Helt klart, den er minst like god og i tillegg sunn. Ikke verst det altså :D
Tusen takk, du også! Det håper jeg også :)
Dato: 28.04.2012 Tid: 22:36 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits