Link Link Link Link Link Link

Intoleransetest og Iherb

Publisert: 14.05.2012 @ 22:09 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 16

En skikkelig blåmandag! Dagen startet med gråvær, en jævlig vind og en trøtt jente etter en noe søvnløs natt. Gikk i søvne gjennom de kommende timene, før en krampesmerte antok magen min.. Da var det bare å gå krokbøyd hjem og legge seg på sofaen. Der ble jeg i timesvis, gomlende på sjokolade. Kanskje ikke det beste for magen, men har man vondt så har man vondt ;-) 

Egentlig bare en liten titt innom for å fortelle dere resultatet på intoleransetesten jeg tok for noen uker siden. Den fikk jeg nemlig svar på i helgen, og den gikk dessverre som forventet. 


Utslag 3 på hvete, rug og spelt. Utslag 2 på havre, mandler, cashewnøtter, kumelk, kasein og geitemelk. Utslag 1 på bakegjær og byggmel. 

Ikke helt sikker på hva de forskjellige graderingene betyr, og om jeg kan spise litt av noe. Men dette har jeg fått legetime for om en ukes tid, så da får jeg nok mer informasjon. Om det er slik at jeg må holde meg unna disse tingene må jeg ta farvel til mye godt jeg er utrolig glad i! Blant annet speltlomper, yoghurt og... IS. Shit, hvordan skal livet bli uten is??? Og melkesjokolade.. Men den overlever jeg, er heldigvis mørk sjokolade elsker også, pluss at jeg fikk ingredienser i posten i dag for å lage min egen sjokolade fra bunnen av igjen. Iherb pakken reddet et litt falmende humør på dagen i dag, nå er søtnings og sjokoladesmaken i kaffene mine reddet for en god stund.  

Selvfølgelig var det også mandler og cashewnøtter, og IKKE peanøtter jeg fikk utslag for. Om dere ikke vet det fra før av, så elsker jeg de to førstnevnte og kan ikke fordra smaken av peanøtter. Kanskje jeg har kommet tild et punktet der jeg er nødt til å lære meg å like peanøtter? Jeg greide da å lære meg å like tomater en gang i tiden, så peanøtter skal nok også kunne læres ;-)

Heldigvis er jeg ganske oppdater og interessert i mat, så å finne erstatninger for disse matvarene skal ikke bli noe problem! På en annen side er det også veldig deilig å vite sikkert hva kroppen liker dårlig. Min dyrebare soyamelk, frukt og grønt, kjøtt og bønner og annet godt forblir, så sånn sett er jeg fornøyd! Iherb, i mitt hjerte. Ser ut som om det blir mange bestillinger fra denne siden fremover.. Nå er søtningslageret fylt opp for en god stund, og sjokoladelagingsingredienser i hus. Glad jente :-)

Ellers lurer jeg på om noen av dere vet noe om støtte for intoleranse? Vet at f.eks glutenallergi får støtte fra NAV, men usikker på om det gjelder for intoleranser også. 

God natt alle dere søte!
Catharina Adele 

16 kommentarer

Postet av: AnnetteHelene

Huff, så utroloig mye:/ Hvor tok du den testen? Kunne tenkt meg å tatt en slik selv:)

Heeeerlig pakke da, det gleder jo i hverdagen:) Håper du har hatt en herlig start på uka<3
Dato: 14.05.2012 Tid: 22:13 URL: http://www.annettehelene.blogg.no

Postet av: Catharina Adele Nordli

AnnetteHelene: Jeg ble anbefalt BMLab(?) på Sandvika. Her tar de blodprøve i armen, og det skal visst bli mye mer sikkert enn om man tar i fingertuppen!

Ja helt klart! Iherb er gull :D Takk det samme til deg <3
Dato: 14.05.2012 Tid: 22:25 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Lovelyliller.com - Helse, livvstil og sunne oppskrifterl

det som er rødt må du noek prøve å holde deg fra, gult kansje nå og da og grønt er vell ok i mindre mengder vil jeg tro. er ett år siden jeg tok min test hos lese, så burde kansje få tatt en ny en. digg med ny Iherb pakke :D
Dato: 14.05.2012 Tid: 23:14 URL: http://lovelyliller.com

Postet av: Kesia Luise

Velkommen i klubben! Heldigvis finnes det alternativer for alt, og der er jo iherb gulle god. Og soya isen fra Tofuline eller noe sånt er KNALLGOD, (allergivennlig) hvertfall med sjokoladesirupen som du har fått fra iherb på. namnamnam.
Dato: 14.05.2012 Tid: 23:27 URL: http://kesialuise.blogg.no

Postet av: Birgitte

Jeg har også vært og tatt akkurat en sånn test og jeg fikk også utslag på veldig mye, men jeg tror ikke sånne tester er helt politlige. Jeg fikk skala tre på masse produkter jeg fortsatt spiser uten å merke noen ting. I tillegg har jeg vært hos flere leger etterpå som sier at sånne tester som oftest ikke stemmer, så tror ikke nødvendigvis at du trenger å kutte ult alt du har skala tre på :)
Dato: 15.05.2012 Tid: 07:10 URL:

Postet av: Cecilie Lykke

Uff, så kjedelig at du fikk det utslaget.. Får håpe det er muligheter for å spise litt av det i hvertfall :-) Og godt iHerb-pakken kom på en slik dag, gleder meg til min kommer!
Dato: 15.05.2012 Tid: 07:20 URL: http://www.lykkesliv.blogg.no

Postet av: Catharina Adele Nordli

Birgitte: Nei mulig det! Men jeg har merket stor forskjell om jeg spiser disse tingene eller ikke. Magen blir oppblåst og veldig vondt, så jeg vet at magen reagerer negativt på disse tingene. Men noe er nok verre enn annet :)
Dato: 15.05.2012 Tid: 11:35 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Catharina Adele Nordli

Cecilie Lykke: Ja, intoleranse er ihvertfall ikke like ille som allergi, og det er fint :) Skal nok klare meg!
Dato: 15.05.2012 Tid: 11:36 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Catharina Adele Nordli

Kesia Luise: Hehe, jo takk for det! Den har jeg sett, så den skal absolutt prøves ut :-)
Dato: 15.05.2012 Tid: 11:36 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Catharina Adele Nordli

Lovelyliller.com: Ja, det var det jeg tenkte også :-) Iherb er gull!
Dato: 15.05.2012 Tid: 11:37 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Kristine

Åneii :/ Misunner deg ikke intoleransen for is... og ikke for noe annet heller for den saks skyld! Godt du fikk pakke fra iHerb da, er det noe en slik pakke ikke kan kurere ? :D
Dato: 15.05.2012 Tid: 13:04 URL: http://kristinesolhaug.blogg.no

Postet av: Catharina Adele Nordli

Kristine: Nei, en pakke gjør meg superglad, så tror ikke det :D Kjipt, ja.. Men heldigvis finnes det så mange erstattere! :)
Dato: 16.05.2012 Tid: 09:07 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Kristine

Det er sant, heldigvis ! :)
Dato: 16.05.2012 Tid: 15:53 URL: http://kristinesolhaug.blogg.no

Postet av: Anonym

Hvordan tar man en slik test? Går man bare til legen å spørr om å få ta en intoleransetest?

Kjempe fin blogg, forresten ;)
Dato: 22.05.2012 Tid: 12:48 URL:

Postet av: Catharina Adele Nordli

Anonym: Hei! Du kan snakke med legen din om dine problemer og hvorfor, også kan han/hun sikker anbefale deg et sted :) Fastleger gjør ikke denne testen, de sjekker bare allergi. Så du må sjekke det et annet sted, og betale selv!
Dato: 23.05.2012 Tid: 13:13 URL: http://catharinaadele.blogg.no/

Postet av: Vilde

Åh, huff! Heldigvis er det mange intoleranser som blir bedre etter en stund, så vi kan jo krysse fingrene for at du "vokser det av deg"! Hehe.

Pass den steviaen forresten, den griiiiser! Hihi. Tok den med meg på jobb her en dag for å ha i kaffeen, også kjente jeg det luktet stevia i hele vesken. HELDIGVIS hadde jeg den inne i en pose, så det gikk bra.. Mulig det bare er min, men begge smakene jeg har fra Now var sånn, så best å si ifra så ikke du får hele vesken full av sjokoladestevia :P
Dato: 31.05.2012 Tid: 22:58 URL: http://inspiringfitness.blogg.no

Skriv en ny kommentar

hits