Link Link Link Link Link Link

Arkiv mned: mai 2012

Intoleransetest og Iherb

Publisert: 14.05.2012 @ 22:09 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 16

En skikkelig blåmandag! Dagen startet med gråvær, en jævlig vind og en trøtt jente etter en noe søvnløs natt. Gikk i søvne gjennom de kommende timene, før en krampesmerte antok magen min.. Da var det bare å gå krokbøyd hjem og legge seg på sofaen. Der ble jeg i timesvis, gomlende på sjokolade. Kanskje ikke det beste for magen, men har man vondt så har man vondt ;-) 

Egentlig bare en liten titt innom for å fortelle dere resultatet på intoleransetesten jeg tok for noen uker siden. Den fikk jeg nemlig svar på i helgen, og den gikk dessverre som forventet. 


Utslag 3 på hvete, rug og spelt. Utslag 2 på havre, mandler, cashewnøtter, kumelk, kasein og geitemelk. Utslag 1 på bakegjær og byggmel. 

Ikke helt sikker på hva de forskjellige graderingene betyr, og om jeg kan spise litt av noe. Men dette har jeg fått legetime for om en ukes tid, så da får jeg nok mer informasjon. Om det er slik at jeg må holde meg unna disse tingene må jeg ta farvel til mye godt jeg er utrolig glad i! Blant annet speltlomper, yoghurt og... IS. Shit, hvordan skal livet bli uten is??? Og melkesjokolade.. Men den overlever jeg, er heldigvis mørk sjokolade elsker også, pluss at jeg fikk ingredienser i posten i dag for å lage min egen sjokolade fra bunnen av igjen. Iherb pakken reddet et litt falmende humør på dagen i dag, nå er søtnings og sjokoladesmaken i kaffene mine reddet for en god stund.  

Selvfølgelig var det også mandler og cashewnøtter, og IKKE peanøtter jeg fikk utslag for. Om dere ikke vet det fra før av, så elsker jeg de to førstnevnte og kan ikke fordra smaken av peanøtter. Kanskje jeg har kommet tild et punktet der jeg er nødt til å lære meg å like peanøtter? Jeg greide da å lære meg å like tomater en gang i tiden, så peanøtter skal nok også kunne læres ;-)

Heldigvis er jeg ganske oppdater og interessert i mat, så å finne erstatninger for disse matvarene skal ikke bli noe problem! På en annen side er det også veldig deilig å vite sikkert hva kroppen liker dårlig. Min dyrebare soyamelk, frukt og grønt, kjøtt og bønner og annet godt forblir, så sånn sett er jeg fornøyd! Iherb, i mitt hjerte. Ser ut som om det blir mange bestillinger fra denne siden fremover.. Nå er søtningslageret fylt opp for en god stund, og sjokoladelagingsingredienser i hus. Glad jente :-)

Ellers lurer jeg på om noen av dere vet noe om støtte for intoleranse? Vet at f.eks glutenallergi får støtte fra NAV, men usikker på om det gjelder for intoleranser også. 

God natt alle dere søte!
Catharina Adele 

Tankestund

Publisert: 11.05.2012 @ 14:58 Kategori: diverse Kommentarer: 12

Dagene flyr avsted, og jeg vet ikke helt forskjell på om det er mandag eller om det er fredag lenger. Tenmtamner, tanker og bevegelse tar opp hverdagen. Tankene lager sin egen lille boble med forventninger, lengsel, tristhet og glede. Plutselig er jeg tilstede, men så er jeg i min egen verden igjen. Jeg trenger å leve litt mer i nuet, mindre på nett bak en skjerm, mindre bak en blogg som er en maske bak en hverdag med så mye mer. Noen ganger er det befriende å ha sin egen verden her, noen ganger føles det helt feil. Jeg vil så gjerne inspirere og lede til et frisk og sunt liv, men jeg er likevel ikke sikker på om jeg gjør det riktig. Mitt fokus her i livet er absolutt ikke trening, kropp og sunn mat. Livet er så utrolig mye mer, og jeg tror vi alle burde bli flinkere til å sette pris på hva vi har, og slutte å strebe etter alt vi mangler. 

Dagen i dag hadde både en god og en dårlig start. Jeg fikk ikke sove, så jeg stod rett og slett opp for å gå meg en tur. Etter en deilig start med god musikk på øret, tok jeg meg en god dusj etter ca 5 km tilbakelagt(?). 

Videre på skolen fikk vi beskjed om at en elev på skolen hadde gått bort fra oss i går, og vi ble alle selvfølgelig veldig påvirket av dette. Jeg kjente ikke denne personen personlig, men jeg kondolerer til alle pårørende. Dette skjedde desverre veldig fort, og kom nok som et sjokk for de fleste. 

Slike ting som dette er virkelig med på å få meg til å sette pris på hvor fantastisk vi egentlig har det. Livet kan slutte så brått og brutalt, når vi minst venter det. Ta vare på alle rundt deg, sett pris på det du har og lev som om det er din siste dag her på jorden. Det tror jeg vi alle burde bli flinkere til! 

 

Ellers et lite bildedryss siden sist..

Jeg blir som et lite barn hver gang jeg finner noe nytt på butikken. Forrige helg var det Skyr sitron og jalapenos chips av popcorn som fanget min oppmerksomhet på butikken, og jeg kan med sikkerhet anbefale disse videre! Ellers har jeg lagd flere godiskuler og titals med mellommåltider lik det siste bildet. Pluss rundtstykker til lørdagsfrokosten. Nammis!
 

Fremover nå tror jeg at det beste for meg er en pause fra bloggen. Muligens den blir lang, muligens den blir kort. Kanskje jeg slutter helt? Akkurat nå vet jeg ikke. Det eneste jeg vet er at jeg ikke vil påvirke i negativ retning. Mange tanker er ute på tur, og jeg må rydde opp litt før jeg kan gjøre noe mer. 


Ønsker dere alle en superduper helg! Min ser ut til at blir på landets fineste sted uten macbruk, nemlig på hytta med familien. Her blir det film, god mat, strandturer, hagearbeid og forhåpentligvis "gjenforening" med ei fin ei jeg ser altfor sjeldent. Purr!
Catharina Adele
 

Fredag kveld

Publisert: 04.05.2012 @ 21:54 Kategori: helg Kommentarer: 6

I går bakte jeg mine første glutenfri boller, kanelboller faktisk. De ble gode, overraskende bra konsistens men ikke helt perfekt. Derfor skal jeg prøve på nytt før dere får oppskrift! Disse var veldig gode med syltetøy på, så hadde med meg flere i matpakke på skolen i dag. Mm..


Ellers har jeg en veldig søt mamma som kom hjem fra jentetur med disse neglelakkene til meg. Ikke det at jeg ikke har noen fra før av, men...I min fine hjemmelagde LP-plateskål.

Nå har jeg en deilig kveld hjemme foran fredagstven. God mat, is og annet godt er plassert på bordet eller i magen min allerede.. Ønsker alle en superfin fredagskveld! 
Catharina Adele 

Summer Inspo

Publisert: 02.05.2012 @ 21:53 Kategori: bilder & inspo Kommentarer: 2

Med fokus på sommer, ferie og festival. Noe dårlig bildekvalitet, bildene er lånt fra Pinterest. 
Drømme, drømme.
Catharina Adele 

En glad dag i mai..

Publisert: 02.05.2012 @ 21:23 Kategori: hverdags Kommentarer: 18

Lille jenta fikk en gang beskjed om å gjøre de tingene som gleder henne mest. Derfor har hun tilbringt de siste dagene ute i den fine været, hvor hun smiler om kapp med solen og alle vårblomstene. Hun har hatt treningene sine ute, og hun har spist masse sjokolade og en haug med frukt, fordi det gjør henne glad. 
Hun har også fått dilla på kikertpannekaker, og spiser det både til lunsj og middag.. De er så gode at hun kan hoppe av glede, og mm-e så mye at hvem som helst kunne begynt å lure på hva hun egentlig drev med. Hun blir også veldig glad når også papsen hennes synes de er gode. 

I dag satt hun seg ute for å spise lunsjen sin ute i solen. Hun tenkte at hun ikke trengte solkrem for den lille stunden det tok henne å sluke lunsjen, men der trodde hun feil..Hun fikk nemlig skille etter tallerkenen! Dette var morsomt, synes hun. Så dette tok hun bilde av. 

Og imens hun var så godt igang med å ta bilder tenkte hun at leserne hennes likesågodt kunne få se mai formen i samme slengen. Så da strammet hun magen alt hun hadde(nesten), og poset foran speilet.


Men, tok hun litt av med en actions i redigeringen, og endte opp med et lite fortrolig bilde med tanke på brunfargen.. For så brun(eller, rød?) ble hun desverre ikke. Noe nærmere dette her ble hun, så noe farge ble det vel?En fornøyd og litt brunere jente med et fraværende/drømmende uttrykk. Et uttrykk hun kanskje har veldig ofte, da å dagdrømme er noe av det hun er aller best i. Om det hadde vært OL-gren i å dagdrømme, er hun sikker på at hun ville ha fått medalje. 

Nå sitter jenta sliten og fornøyd med kveldsmaten sin, etter en joggetur i solsteiken og øvelseskjøring i solnedgangen. En kveldsmat i en skål, som hun er så glad i. Oppi der har hun både kokosyoghurt, vaniljeskyr, bær, nøtter og granola med tørket frukt. Den er skikkelig namis, og ved siden av har hun en stoor kopp te med honning i.

Og det var litt av den andre dagen i mai, tjuetolv.
Catharina Adele 
 

 

hits