Link Link Link Link Link Link

Arkiv mned: juni 2012

Perfekt Granola

Publisert: 18.06.2012 @ 09:49 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 4

I alle mine år har jeg vært fan av søte frokoster, gjerne som knaser og en mykt på en og samme tid. De fleste frokostblandingene eller "crunsh" granolanene på butikken er stappfulle av både hvetemel og sukker, så da har jeg lenge vært på leting etter en perfekt oppskrift. Etter å ha feilet mange ganger har jeg kommet frem til denne oppskriften som i mine øyne er fantastisk! Og det fine er at du kan variere og tilsette hva du vil etter dine egne smaksløker. 

En sunn, krønsjy granola med masse smak som i tillegg er glutenfri, melkefri og sukkerfri. Din Granola

4 dl GF havregryn
2 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl kokosmasse
2 dl hakkede walnøtter
2-3 dl rosiner/gojibær
1 ss kanel(eller mer)
1/4 ts cayennepepper
1/2 ts salt
2 eggehvitter
Ca 1/2-1 dl olje/kokosolje
1 dl honning
2 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 175 grader, legg bakepapir på to stekebrett eller spray med nonstick spray. 
2. Bland sammen alt det tørre i en bolle. 
3. Bland sammen det våte i en annen bolle før du blander alt sammen. Bland til alt er fuktig, og tilsett litt vann om det blir for tørt. 
4. Fordel massen over på de to brettene, og fordel dem utover slik at det er et hull i midten uten granola. (Dette for at alt skal bli jevnt stekt) Patt ned massen med en slikkepott. 
5. Stek i ovnen i 30-35 minutter eller til det er blitt gylden i fargen. Pass på at de ikke blir brent! La det avkjøles i 20 minutter før du brekker det opp i biter. Oppbevar i en lufttett boks.

Nyt! 

Elgene på bildet er rett og slett denne oppskriften, med peanøttsmør istedenfor cashewsmør og med gojibær istedenfor nøtter. Nøttene lagde jeg i noen andre sjokolader, med pistasj og valnøtter istedenfor. Nammis!

Catharina Adele

Ukeslutt

Publisert: 17.06.2012 @ 22:56 Kategori: helg Kommentarer: 5

En rolig, behagelig søndag. En fin avslutning på uken. En dag som har bestått av jobb, rydding, avslapping, musikk og bollebaking. Dagene går, og jeg har nytt de siste dagene uten å gjøre så veldig mye. Jobbet, bakt, vært med fine mennesker og sovet ut. I morgen er det muntlig eksamen, og jeg er veldig forbredt på å komme opp. Kun fordi jeg er meg, og jeg er en liten ulykkesfugl i slike stunder!


Bilde fra fredagen, før byfesten. Instagram - catharinaadele

Men om en uke, da er det ferie. Om en uke er det ikke bare ferie, da starter også mitt første opphold

på festival. En uke i Arendal med en haug av fine mennesker, gummistøvler og musikk. Det er jeg klar for, det! 

Uke 24 har vært bra. For det er uke 24 vi avslutter nå, ikke sant? Har blitt hele 5 kardioøkter, og en veldig god helkropps styrkeøkt. Trener av lyst og humør, så sånn ble det denne uken! Håper på en god uke nå, før jeg tar litt sommerferie på Hove. Ikke bare treningen har vært bra denne uken. Jeg har både fått lappen, fått 5,1 i snitt og startet sommerjobben hvor jeg stortrives. Gladlaks!

Det var ukens siste bittlille oppdatering før lille jenta må ta kvelden før en skjegnesvanger morgen i morgen. Krysser fingrene for det beste, gudene vet hva! 

'Straks' tilbake, har jo så mange ord, tanker og oppskrifter jeg vil dele med dere! Og jeg mener det, selvom det tar sin tid.
Catharina Adele 

 

Alt ordner seg..

Publisert: 11.06.2012 @ 15:48 Kategori: snikksnakk Kommentarer: 6

For snille jenter! Er det ikke sånn? Isåfall må jeg være ganske så snill, for i dag fikk jeg nemlig lappen. Woho, hurra meg rundt! Det feiret jeg meg en haug med sjokolade, pannekaker og en soyamokka når jeg kom hjem. Ikke nok med det kom søte mammaen min hjem med blomst, og sa at dette måtte feires! Så da blir det biffmiddag med jordbær til dessert.

Nå er det kun to uker igjen til ferie, og kun en muntlig eksamen igjen.. Enda mer hurra! De siste dagene har vært nokså opp og ned, men akkurat nå har jeg det topp! Ikke bare bare å gå fra å være kjæreste til venn etter såpass lang tid, men når man får tenkt seg om er man ikke så alene som man føler seg. Venner, familie og smil rundt omkring er helt fantastisk, glad jeg har så mange fine rundt meg! 

Ha en fortsatt flott mandag alle hjerter!
Catharina Adele 

Eple/mango Quinoa

Publisert: 10.06.2012 @ 12:34 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 7

I skrivende stund sitter jeg å gomler på frokostgrøten min. I en god stund etter jeg fikk svar fra intoleransetesten jeg tok, gikk jeg uten min elskede sjokoladehavregrøt. Men så kom jeg jo på at det er fult mulig å lage grøt ut av andre ting! Som f.eks Quinoa, som jeg har hekta på nå for tiden. Veldig godt, det lager seg selv og inneholder en masse som er bra for deg. Blant annet protein, som er fint for meg som ikke har proteinpulver lenger, da det jeg har er laget av melkeprotein. 

Og i og med at det er sommer, så har jeg bytta ut kakaoen med eple/mango smak. Mango er nemlig noe jeg også har dilla på nå, har vel forsåvidt spist en hel mango hver dag en god stund nå.. Og ikke gjør det noe, for mango er visst en lykkefrukt. Det lærte jeg ihvertfall på rawfood kurset forrige helg! Bare pass på at den er moden, som den er om den gir etter for et lett trykk.

Mango er rikt på vitamin A i form av betakaroten, vitamin C og B vitaminet folat. En god kilde til kostfiber, og de fleste av oss vil ha god nytte av. 
Quinoagrøt med smak ev eple/mango

- Ca 1,4 dl quinoa
- 2,4 dl eple- og mangojuice
- 1,4 dl vann
- Kanel
- Et dryss himalayasalt/salt

Skyll quinoaen i vann før du blander alle ingrediensene sammen i en liten kjele. Kok opp og la det putre til nesten all væsken har fordampet. Tar ca 14 minutter. Server med fersk frukt, nøtter, bær eller hva enn du måtte ønske. Nyt! Kan selvfølgelig lages med alle smaker man vil, bytet ut juicen med melk osv. Bare fantasien setter grenser.


Her med jordbær og soyayoghurt i bunnen. Medgojibær, kakaonibs og aprikos på toppen. Mmm.. 

Quinoa får du tak i på butikker som har godt utvalgt, helsekost, over nett osv. Jeg kjøpte mine på SmartClub! Går også ann å spise ved siden av all type mat, som dere så i går så lagde jeg for mye til frokosten og serverte restene ved siden av wok. Det søte passer bra sammen med godt krydret mat! 

I dag er formen noe tumlete og trøtt, så i dag blir en slapp søndag. 
Har du prøvd quinoa før?

Catharina Adele

Lørdagsmys

Publisert: 10.06.2012 @ 01:13 Kategori: helg Kommentarer: 3Rart hvordan middagene alltid blir så fantastisk gode når man er alene og blander rester/tar det man har tilgjengelig. Livet er for kort til å spise kjedelig mat.
Her har jeg stekt ferdigblandet wok med karbonadedeig + masse krydder, reker, sammen med ananas, creamy tomato saus, og rester fra frokost quinoagrøten med smak av eple og mango. Smakseksplosjon.. Mm! Grøten får dere oppskrift på senere, veldig enkelt og utrolig godt. Ellers har jeg kost meg litt på kjøkkenet i kveld, og lagd både brownies uten mel(med bønner) og sunne godiskuler som smaker nugatti. Browniesen ble veldig mørk og kraftig på smak, så kokosis var helt supert ved siden av. Bedre enn bounty til og med, og da er det godt! Baking er terapi for både kropp og sjel for meg. Ikke like mye som trening, men ikke like langt unna heller. Ved siden av sjokoladen, er vel frukt noe av det beste jeg vet. I skålen ligger det både melon, sharon, druer, mango og jordbær som kom på senere.. Nammis!

Håper alle har en super helg, nyt morgendagen! Har litt mange tanker og følelser ute å går i dag, så litt matprat holder for denne gang.  

"Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending"

Catharina Adele 

In the middle of..

Publisert: 07.06.2012 @ 11:44 Kategori: diverse Kommentarer: 12Desidert verdens beste hjemmelagde granola, og herlig hjemmelagd raw sjokolade med peanøttsmør og gojibær.. Lykke i elgform. 

Min siste finish på to år med media er i gang. To år som har flydd avsted som ingenting, skal jeg nå avslutte med tverrfaglig eksamen. Hittil går det veldig bra, men det gjenstår enda en god del, så jeg skal ikke si noe sikker enda. Hodet og motivasjonen er ihverfall i orden!

Nå som jeg skriver innlegg her på bloggen igjen, forstår jeg at det er ukesvis siden sist. Tiden har flydd, og det har skjedd en hel masse! Blant annet har jeg fått kuldesjokk på badevaktkurs, og deltatt på rawfood kurs med UngeKokker. Blandede følelser det der, ja. Ellers har jeg fått sommerjobb med en fin gjeng, og jeg gleder meg til å komme i gang. 

Når det kommer til overskriften, mener jeg at livet står litt stille. Det er litt på vent, og mange følelser flagrer rundt i kroppen. En blanding av redsel, styrke, positivitet, frustrasjon, svik, og kjærlighet. En ubeskrivelig følelse, en klump i magen som varierer fra minutt for minutt. Den gir meg styrke. Styrke og kraft, motivasjon og positivitet om at jeg kan klare akkurat hva jeg vil. At jeg er sterk som enkeltindivid. Om noen prøver å si at jeg ikke får til noe, får jeg styrke til å gjøre akkurat det motsatte. Ingen kan komme her og forteller meg hva jeg er verdt, hva jeg kan gjøre eller ikke gjøre, for det er kun opp til meg selv. Ta vare på hjertene deres, de rundt dere og sett pris på de små gledene i livet.. F.eks et sjokoladehjerte på toppen av en soyalatte. 

Sannheten er at jeg savner dere søte, trofaste som alltid kommer med positive kommentarer. Det er så fint å kunne dele erfaringer, oppskrifter og tanker med noen som føler det samme som meg selv. Selv om det er lite, kan det lage mange smil! Jeg er glad i å uttrykke meg selv, så jeg vil fortsette og dele oppskrifter, bilder og annet her på bloggen. Ting må bare roe seg litt først.Brainfood i form av raw sjokolade, med ristede walnøtter/pistasjnøtter og et lite dryss havsalt. 

 

Janteloven kan gå å legge seg. Jeg er stolt av meg selv, jeg kan klare hva jeg vil. Jeg er sterk både fysisk og psykisk, og stolt av det. Jeg er imponert over egen tankegang, en tankegang som greier å se fremover og tenke positivt selv om klumpen i magen samtidig prøver å dra meg ned. Stolt over meg selv som har overvunnet frykt av alle slag. Frykt for meg selv og andre, og frykt for andre ting som fett og edderkopper. 

Du velger selv hvordan du vil forme seg selv og livet. Alt starter med deg selv om enkeltindivid. Nyt livet, og det det har å tilby. 

 

Det var innlegget for denne gang. Nå er det en eksamen som skal jobbes med! Håper alle dere hjerter har det supert   
Catharina Adele 

 

hits