Link Link Link Link Link Link

Arkiv mned: november 2011

Hjemmelaget Granola

Publisert: 29.nov.2011 @ 19:42 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 3

Da er tirsdagen her, og jeg har hatt en rett og slett dritt dag. Har ingen spesiell grunn, men vært småting igjennom hele dagen som har bygget seg opp i tillegg til at jeg stod opp med feil bein i dag. Er det ikke det man sier? Slike dager går usedvanlig sakte, og jeg begynner å gråte for hver minste lille ting. Og da blir jeg i tillegg sur på meg selv. Haha, nesten litt komisk. Ikke helt stabil følelsesmessig altså, gråter selv om jeg ikke har noe å gråte for. 

Så når jeg endelig kom meg hjem fra skolen i dag gjorde jeg det jeg liker aller best. Jeg satte med ned og spiste en haug sjokolade, gråt litt til fordi den ene sjokoladen datt på gulvet(gråter for ingenting, sa du?) også startet jeg å lage min egen hjemmelaget frokostblanding, granola, kornblanding.. osv, kall det hva du vil. 

Her er oppskriften jeg brukte:


 
150g havregryn  
100g linfrø
100g solsikkefrø
50g sesamfrø
50g gojibær 
En håndfull aprikoser, i biter 
50g grovhakkede cashewnøtter
40g sukrin
40g fiberfin
6 ss kokosolje
Kanel, kakao


Bland alt det tørre sammen, unntatt den tørkede frukten(det gjorde ikke jeg, noen dager etterpå smakte den noe brent) og bland så inn kokosolje som er smeltet i vannbad. Går også ann å bruke litt olje/fun light osv. Spre det utover en form og stek i 50 minutter på 140 grader. Rør innimellom. Avkjøl, bland inn noen ss kakao om du vil det og voila! Ferdig og klart til å spise sammen med melk, yoghurt, frukt osv eller bare som snaks. Spiste masse som snaks i stad, kjempe godt men litt kvalmende å spise for mye!

Denne kan du varierer etter som hva du liker, hva du har i hus og for hvilken tid på året det er. Jeg hadde planer om å lage en julete granola, men jeg hadde så lyst på sjokolade at det ble det istedenfor. Nam nam! En julete en kommer nok senere..

Nå er magen utrolig vond, så tviler på at det blir noe trening i dag desverre.. Ting går litt mot meg i dag, gitt. Håper dere har en good tirsdag!
Catharina Adele 

 

Knallstart på uken

Publisert: 28.nov.2011 @ 22:40 Kategori: hverdags Kommentarer: 1

Da er mandagstreningen over, og jeg er klar for senga! Hadde en vanlig god mandagsøkt med en halvtime oppvarming, og en time styrke på hele kroppen først, før jeg tok en pause med noen nøtter og slang meg på ukens happening på Trento: Afro moves! Fantastisk gøy å bare være helt ape, og ta av til afrikansk musikk. Var helt i hundre lenge etterpå.. Jeg pleier vanligvis ikke telle kalorier, men i dag viste pulsklokken hele 792 kcal forbrent.. Haha, det er gøy! Kan ikke huske sist jeg trente bort så masse sjokolade ;-)

Så nå er vi en dag nærmere til helg. Håper alle har hatt en fin start på uken, tenkt at det er under 4 uker til jul da dere.. 4 uker!


Nå hopper en glad jente i seng, med tvil om hun vil greie å sovne med så masse endorfiner i kroppen. Lykke over treningen, livet og verdens beste kjæreste og venner. Og ikke minst, juletiden som venter. Smil
Catharina Adele

 

Uke 48

Publisert: 28.nov.2011 @ 17:24 Kategori: Weekplan Kommentarer: 1

Mandag! Ikke like positivt etter en fantastisk helg sammen med kjæresten, men positivt fordi det er en ny uke med nye muligheter. Pluss at vi kommer en uke nærmere ferie og jul!

Med ny uke trengs det ny plan. Her er ukens trenings- og ukesplan. 


Nå er det lenge siden forrige ordentlige styrkeøkt.. Ble faktisk ingen forrige uke, så det skal bli deilig å kjenne det svi litt i musklene igjen. Magen over er noe forsvunnet pga lite trening og mye mat, så nå skal jeg prøve å være litt flink frem til jul.. Neida, joda.. Neida, joda. Jeg skal nok lage mye sunt OG godt jeg, finnes jo så mange flotte alternativer. 

Håper på en bra uke! Er tross alt bare to dager med skole for meg denne uken. Krysser fingrene for en bra tur med elevrådet, og at det ikke skjer noe tull underveis. Har du noen spesielle planer for uken?
Catharina Adele 

Jul og kjærestekos

Publisert: 27.nov.2011 @ 22:32 Kategori: helg Kommentarer: 6

Jeg har hatt en fantastisk helg! kjæresten har som sagt vært her denne helgen, og vi har kost oss utrolig mye med alt fra pepperkaker, juleshopping og lunsj med foreldrene hans. Selvfølgelig gikk den alt for fort over også, så nå håper jeg bare på at de neste ukene skal gå like fort og bli like bra!

I dag er det første advent, og jeg har brukt dagen sammen med min kjære. Julemusikk, pepperkake baking og pynting, kakespising og kos.. Ah virkelig kost meg! Elsker julen, og endelig har den startet. Riktignok så er det vel ikke 1.des før på torsdag. Men julepyntet begynner sakte men sikkert å titte frem her i huset ihvertfall. Koselig!

Så nå har ventetiden startet, og nå gjenstår det bare at 1. desember er her og kalenderne skal åpnes dag for dag. Jeg hadde ingen kalender før en sjokoladekalender midt i desember i fjor, i år trodde jeg at jeg ikke ville få noe, før min kjære hang opp en kalender han hadde laget til meg. Åh, jeg er heldig jeg! Uansett hvor lite han sier det er, så er det veldig mye for meg, og jeg gleder meg til å åpne brevene som ligger for hver dag.

Hvordan kalender skal du ha i år?

Også som jeg lovet dere, noen bilder fra dagens julekos. Pepperkaker, melis, godteri og julemusikk. Smil
Også ble noen brukt til pynt, Jonas lagde disse til meg, så da måtte jeg jo nesten sette de frem på stuebordet mitt. Hehe, er han ikke flink? Jeg lagde også selfølgelig en bart og et stort hjerte som jeg pyntet og satte i vinduskarmen min, kos med egenlaget pynt som i tillegg kan spises! Spørs bare hvor lenge det blir der, heh. Hjertet lagde han med hendene.. Ting som ser hjemmelagde ut er oftest det som er mest sjarmerende. Spesielt når det stårt "Jenta mi" inne i det.. :-)

Det var noen av bildene fra helgen. Har fortsatt flere på lager, men litt om gangen. Håper alle har hatt en strålende helg, og 1. søndag i advent. Nå kommer julen, enten vi vil eller ikke. Nyt ventetiden, ikke stress den bort.
Catharina Adele 

 

Kjærestehelg

Publisert: 25.nov.2011 @ 18:58 Kategori: helg Kommentarer: 2

Endelig helg! Herlig. Kjæresten er hjemme hos meg, og jeg har planer om å kose meg masse sammen med han. Derfor vil mac og blogg bli nedprioritert nå. Skal prøve å få tatt noen bilder, spesielt under pepperkakebaking-kosen på søndag. Ah tenkt at det er første advent da! Blir super glad ved tanken.. Men nå trenger Jonas oppmerksomhet, så vi snakkes etter helgen. Ha det supert!

Catharina Adele

En mnd igjen

Publisert: 24.nov.2011 @ 17:41 Kategori: hverdags Kommentarer: 2

Til selveste Julaften. Ah hvor herlig! Gleder meg som vanlig som en liten unge til julekosen, og tenkt at den allerede starter nå til helgen! Da er det pepperkakebaking, julelys og advent som står på planen sammen med verdens beste. Smil

Dagen i dag har vært ganske grei. Stod opp en times tid tidligere enn vanlig, da jeg måtte dusje(!) før jeg måtte møte opp en halvtime før vanlig på skolen. Vi i elevrådet hadde nemlig "Vi hjelper deg!" kampanje hvor vi gikk og gav ut informasjon om hva vi jobber med, kontaktinfo osv pluss info om litt annet. I tillegg var det musikk, og gratis kakao, solbærtoddy, rett i koppen suppe, saft og te til alle. Kos start på dagen!

Var på skolen til kvart på tolv i dag, før jeg dro til Lillestrøm for å snakke med ernæingsfyiolog om magen/allergi. Fikk ikke vite noe enda, men fikk snakket og fortalt en god del om hva jeg spiser osv. så skal jeg møte hun om tre uker igjen.. Før timen rakk jeg innom senteret en tur, hvor jeg selvfølgelig ikke kom tomhendt ut igjen.. Disse to var med meg hjem, ved siden av en julegave.


Bilder tatt i farta.. Kjedene er fra Glitter, og til en veldig fin pris! 49 og 99 kr. 

Da er magen mett på en haug med sjokoladepannekaker, moms. Tenker det blir en liten styrkeøkt på Trento senere i kveld, ukens første! 
Gleder du deg til jul? 
Catharina Adele 

Sunt julegodt

Publisert: 23.nov.2011 @ 23:01 Kategori: diverse Kommentarer: 8

God kveld kjære lesere!

Da er onsdagskvelden her også, og vi er over halvveis til helg! I tillegg er det kun en mnd igjen til lille julaften i dag, jeg er ferdig med de tre værste skolegreiene for uken, lagt på mer farge i fjæren min og kjæresten er her hos meg om to døgn! Hva er det ikke å være glad for nå? Smil

Bip testen i går gikk bra. Jeg greide målet mitt for en 5'er, ved å nå nivå 8. Jeg greide 8,2 så det var deilig! Spesielt da jeg var eneste jente, holdt ut lenger enn flere gutter.. He he! 

 

Men over til gårskveldens morsomheter. Da var jeg nemlig på kurs i å lage julegodis med sunne ingredienser i Bærum. Det var utrolig morsomt å få møte andre med samme interesse, flinke kokker og lære nye teknikker, tips og oppskrifter. Her kommer en liten oppsumering av kurset for dere som gjerne ville at jeg skulle blogge om det!

Ble møtt med to superhyggelige svenke jenter(de som hadde kurset), og det kom bare fler og fler unge, matglade sjeler som satt seg rundt bordet der det stod vannmugger med jordbær og mintblader oppi. Nam! Vi startet med å fortelle litt om oss selv, og om vårt yndlings julegodis før vi ble delt i grupper og satte i gang. 

Det første vi laget var smoothies, en "Vintersmoothie" og en "Strawberrymojito". Smakte veldig godt begge to, og ingefæren i vintersmoothien gjorde seg virkelig! 

Strawberrymojiton.. Mm!

Også ble vi delt inn to og to for å starte på andre oppskrifter. Jeg og ei annen søt ei fikk oppgaven med å lage Raw gulrotkake med tre lag. Kjempemorsomt, og utfordrende!

Denne lover jeg dere oppskrift på, for det ville vært veldig rart om jeg ikke lagde denne igjen.. Gled dere!

Når vi var ferdige var det rett i fryseren med kaken, og pån igjen med ny oppskrift. Nå lagde vi hvit sjokolade med gojibær i, dette var raskt, enkelt og utrolig godt!

Når vi var ferdige med denne lagde vi "Vintersmoothien på nytt, for å ha den ved servering. En hel time var satt av for å spise og kose alle herlighetene. Ved siden av det vi lagde ble det lagd en anne helt fantastisk "Key Lime Pie"


Denne var rett og slett helt fantastisk! Altså, her ser den ikke helt delikat ut, men den stod ikke akkurat så lenge som den skulle i frysen. Det rakk vi jo ikke!

Ellers ble det lagd en hel masse annet digg, spiste meg helt fordervet..  
Marsipan med mørkt sjokoladetrekk..

Kokosmakroner, tror jeg? Ihvertfall utrolig gode!

Sjokoladepraylinergrunnoppskrift med forskjellige smakstilsetninger, ble lagd med ingefær, sitron, kokos osv. Mm..

Og alt dette ble lagd i store doser, så var veldig mye å forsyne seg av.(Og ta med seg hjem.. Mihi)
Så om noen av dere får muligheten til å være med på et slikt kurs, anbefaler jeg det på det sterkeste! Man får mye for pengene, en veldig trivelig kveld og masse godsaker og tips! :-) 

Catharina Adele

Halfway

Publisert: 23.nov.2011 @ 15:09 Kategori: hverdags Kommentarer: 4


En liten smakebit fra i går.. Var utrolig morsomt, og jeg spiste meg altfor mett på alle herlighetene. Mer om kurset senere.

Da er vi helvveis til helg. På tide gitt! Bare en liten titt innom, muligens det blir et bedre innlegg senere i dag. Nå er det kun en halvtime, også drar jeg til Jessheim for å gjøre dette igjen.. 


Iih. Og nei jeg skal ikke ta en ny tatovering, jeg skal gjøre den samme litt mørkere. Ble litt blass i forhold til det jeg ville ha. 

Snakkes senere! Ha en flott onsdag :-)
Catharina Adele 

Kurs i å lage sunt julegodteri

Publisert: 20.nov.2011 @ 22:29 Kategori: diverse Kommentarer: 12

 


Dette skal jeg på til tirsdag! Woho, gleder meg :-) Trykk her for å komme til siden for mer info!

Catharina Adele 

Søndagens

Publisert: 20.nov.2011 @ 16:02 Kategori: helg Kommentarer: 7

Nå har jeg hatt en kjempegod treningsøkt! Ble over 16 km på tredemølla i dag, 17 om man tar med nedtrappingen.. Feels good! Slo altså min egen rekord som lå på 15 km, og det er jeg godt fornøyd med selv om det ikke var veldig mye mer. Skaper mye motivasjon om man presser seg selv litt mer en gang i blant. Gøy å se hva man faktisk får til, om man bestemmer seg for det. 

Nå skal jeg egentlig øve til prøven som vi har i morgen. Men.. da kommer jeg med spørsmålet under her

Bah, hvorfor skal det være slik? Jaja, dagen er enda ung så skal nok få lest litt. Håper jeg. 

Koser meg med disse herlige brownieskulene imens.. Helgens andre ladning, veldig enkle denne gangen av kun dadler, kakaopulver og stevia vanilje/vaniljeessens og litt sukrinmelis. 

Namnam!

Håper alle har en super søndag. Nyt dagen, lad opp til uken som kommer :-)
Catharina Adele 

Uke 47

Publisert: 20.nov.2011 @ 11:18 Kategori: Weekplan Kommentarer: 2


Det venter som skrevet en travel uke for meg. Så her trengs det planlegging, forbredelse og motivering for at jeg skal få tid til alt og for å få de resultatene jeg ønsker meg. Vil jo gjerne gjøre det bra på prøver, fremføringer og bip-testen pluss at jeg vil få tid til trening og avslappning. 

Derfor blir det trening i dag istedenfor i morgen. Dette fordi jeg må hvile slik at jeg får energi i massevis til selve bip-testen på tirsdag. I kveld er det lesing til Samf prøven jeg har i morgen. 

På tirsdag kveld skal jeg på noe jeg gleder meg veldig mye til. Jeg skal nemlig på kurs, og ikke på hvilket som helst kurs. Hvordan kurs jeg skal på kommer jeg tilbake til senere. Det har noe med jul og gjøre, og det er i Bærum. Så da går hele tirsdagen til det etter skoletid! 

Onsdagen skal jeg legge inn mer farge i tatoveringen min, da den ble veldig blass i forhold til hva jeg ønsker at den skal være. Derfor vil treningen etter onsdag bli forsiktig. 

Og sist men ikke minst så gleder jeg meg til kjæresten kommer hjem til helgen! Da blir det kvalitetstid, kos og mest sannsynlig en blogg og treningsfri helg. 
 


Jeg tror sjokoladen min vil være en veldig nær venn de neste dagene. Ren lykke i søt, spisendes form! 
Har du en travel uke i vente? 
Catharina Adele 

 

Breaking Dawn

Publisert: 20.nov.2011 @ 01:02 Kategori: helg Kommentarer: 1

Bare innom for å si god natt! Jeg er sliten og trøtt etter en fin kveld på kino med jentene. Digget Twilight filmen, levde meg som vanlig veldig inn og både sinne, frustrasjon, sorg og glede oppstod underveis.. Hehe. Anbefales!

Ellers har jeg spist sinnsykt mye sjokolade i dag, skjønner ikke hvordan jeg får det til. Lagde nemlig enda en ny raw sjokolade i dag, med kokos og karamellfyll. Den smakte fantastisk!
I morgen skal jeg lade opp til en travel og slitsom uke, som jeg gleder meg til å bli ferdig med. Neste helg er nemlig verdens beste hjemme hos meg igjen! Can't wait. Før det er det løpetest, prøve, to fremføringer, møter, kurs, fotouke, tatoveringspåfyll og annet som må gjøres. Snakker vi god planlegging for å få til alt jeg vil nå? Ja, uten det kommer jeg nok ikke langt. 


Hei overtrøtt, og photobooth med verdens beste kvalitet. Slik blir det når jeg er lat og ikke tar meg tid til speilrefleksen. 

Gleder meg til å få bedre tid, og komme sterkere tilbake her på bloggen! 
Men nå er jeg trøtt, så nå avslutter jeg før jeg legger ut mer unødvendigheter.  Håper alle har hatt en flotters lørdag!
Catharina Adele 

Colorful dress

Publisert: 18.nov.2011 @ 22:52 Kategori: shopping Kommentarer: 1


Ny kjole fra Nelly. Jeg ville ha noe fargerikt i år, men liker ikke rødt så da var denne perfekt. Farger gjør meg glad, og kan brukes hvilken som helst tid av året! Typisk meg å ende opp med en svart kjole, men nå ville jeg prøve noe nytt og jeg er kjempe fornøyd! Tusen takk for kjolen Mamma, du er snill du! 

Har du kjøpt deg ny kjole til jul/nyttår i år?

Kjøpte med et par fine sko også, til 70%..
Smil

Håper alle koser seg i kveld. Det gjør jeg! Tv, godiskuler, is og frukt momses.. Mm.
Catharina Adele 

Div. en torsdag

Publisert: 17.nov.2011 @ 11:50 Kategori: hverdags Kommentarer: 3

Sikkert mange som har sett denne før.. Men satt og så igjennom favorittene mine på Youtube, og fant igjen denne her. Nydelig! Liker den så godt at jeg egentlig bare var nødt til å poste den her. i Tilfellet noen av leserne mine har gått glipp av den.. 

Nyt!

Ellers er jeg veldig ineffektiv i dag.. Hadde jo egentlig som mål å være effektiv denne perioden med masse som skjer, men det er ikke så lett. I dag har jeg også syndet tyggisavtalen min, og sitter og spiser tyggis som godis... Har vært flink i nesten to uker nå, og kun spist tyggis etter mat. Men.. Back on track, i morgen kanskje?

Jeg er egentlig bare veldig klar for helg nå, jeg. Det skal bli godt! 
Catharina Adele 

 

Winter feeling

Publisert: 16.nov.2011 @ 18:30 Kategori: hverdags Kommentarer: 3Da er denne onsdagen snart over også. I dag har alle mulige følelser vært innom meg, men som det som oftest gjør så har det ordnet det seg tilslutt. 

I går fikk jeg nemlig en tekopp over macen min. Det likte den ikke, så da ble den svart. Jeg var overtrøtt, og reagerte med å få latterkrampe før jeg brast ut i gråt. Stakkars kjæresten min som fikk en fortvilet jente på telefonen.. 
Men jeg fikk da lagt den i v-form på badegulvet, og bragt den med til IT-mannen på skolen i dag etter kjøretimen min. Etter en liten stund fikk jeg lånemac som jeg skal ha mens min kjære er på reprasjon og får skiftet skjerm. 

Dagens tips: Ikke søl te over macen/pc din, det er dumt.

Ellers snødde det så vidt i dag(!!), ikke mye, men litt. Når desember kommer synes jeg også at snøen bare kan komme, den gir jo så god stemning! Også er det jo så fantastisk pent når alt er hvitt. 

Ellers har jeg lagd godiskuler, hatt veldig magevondt og kranglet med internettet her hjemme. Nå er det spinning! Hvordan har din onsdag vært?
Catharina Adele 

"Legemsdel"

Publisert: 15.nov.2011 @ 22:40 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 5

Årets første foto innlevering. Oppgaven var ganske åpen, vi måtte bare ha en kroppsdel som hovedfokus i bildet. Jeg valgte da rett og slett, øret. 

Tusen takk til min kjære kusine, som var min modell og som var så snill og lånte meg det kule dødningshodepyntede øret sitt. 

Karakter: 5
Så jeg er fornøyd! Nå er det jobbings med den nye oppgaven, compositing.. Vanskelig, men spennende! Tror ikke jeg skal satse like høyt her, for det her var vanskelig.

Håper alle har hatt en flott tirsdag! Nå er jeg overtrøtt. Sitter og ler så tårene renner av kjæresten min som underholder meg på Skype.. He he. Han er teit, jeg liker han. 
Catharina Adele 

Tirsdag

Publisert: 15.nov.2011 @ 13:50 Kategori: hverdags Kommentarer: 2

Da er det tirsdag, og jeg sitter på skolen og håper at klokken skal gå litt fortere. I dag skal jeg på møte i Lillestrøm, også skal mams og jeg kose oss på cafe på et eller annet senter. Bra å gjøre noe litt annerledes iblant, hater når dagene er like dag ut/dag inn.. Gir lite motivasjon. 

Formen er litt skrall(?) fortiden, og treningen i går ble noe redusert. Men til dagsformen å være ble det en god økt. I dag startet jeg dagen med Zumba på Trento, i gymtimen. Det var morsomt, spesielt å se guttene i klassen shake ass.. Haha. Håper snufsingen slutter, energien kommer tilbake og hodet slutter å verke fortest mulig, jeg har nemlig IKKE tid til å være syk nå. Spesielt ikke neste uke.. Prøver, fremføringer, fotouke og innleveringer venter! Føler jeg klager mye om skolen på bloggen for tiden, men det er jo så ork.

Håper alle har en super tirsdag. Nyt dagen, den kommer aldri igjen!
 Catharina Adele

 

Uke 46

Publisert: 14.nov.2011 @ 10:14 Kategori: Weekplan Kommentarer: 4


Det er mandag. Noe som betyr en ny uke, med nye muligheter. Jeg teller ned dager til desember, og håper tiden vil fly.. Det er veldig mye å gjøre på skolen fremover nå, og jeg starter først og fremst med å bli ferdig med disse to kommende ukene. Med god planlegging og effektivitet håper jeg å få til alt jeg vil, samtidig som at jeg vil slappe av og ikke slite meg ut. Stress vil jeg heller ikke ha noe av. Kan bli to utfordrende uker, men uten utfordringer utvikler man seg jo ikke. 

Dagens motivasjonstekst..

START WHERE YOU ARE. USE WHAT YOU HAVE. DO WHAT YOU CAN.  
- Arthur Ashe  

Har du noen mål for uke 46?
Ha en superflott uke! Spis masse sunn, god mat og gjennomfør treningsøktene dine. Unn deg noe godt innimellom, det fortjener du!
Catharina Adele 

Søndagskos

Publisert: 13.nov.2011 @ 17:20 Kategori: helg Kommentarer: 5

Da er uke 45 snart over, og jeg har hatt en god uke treningsmessig. Uken har gått veldig fort, noe jeg liker da jeg gleder meg masse til desember.. Elsker julen, stemningen, bakingen, familietiden osv så den mnd der kan ikke komme fort nok. 

Tirsdagens kardio ble en mil på mølla, torsdagen ble det en rolig økt på overkropp og på fredagen ble det en ekstra økt med morgenspinning. Lørdag og søndag har jeg tatt det med ro, og kun gått tur med pappaen min. Håper dere har husket å gratulere fedrene deres i dag, og kanskje gjort noe snilt for dem. Jeg for min del har lagd brownies, gitt han en t-skjorte og bedt han med på kino i kveld.. Det blir kos!

Hva har du gjort for din pappa i dag?

Nå ligger en bedre middag i min mage, og resten av søndagskvelden skal nytes. Ukene som ligger foran meg er veldig travle, så jeg gleder meg til de er over. Heldigvis er noe av det morsomt, så det veier jo opp. November er alltid travel når det gjelder skole, føler jeg. 


Heldigvis for meg har jeg fine jenter rundt meg, supre foreldre og verdens beste kjæreste på den andre siden av Norge.. En meld fra han og smilet kommer til syne i mitt fjes!

Håper alle har hatt en flott uke, og er klar for uke 46! Nå skal jeg presse i meg is og brownies, før det er tid for å øvelseskjøre pappan min til Lillestrøm for Tower Heist på kino. 
Catharina Adele 

Raw sjokolade alà Walters Mandler

Publisert: 12.nov.2011 @ 23:27 Kategori: helg Kommentarer: 7

Blitt dårlig på bloggfronten den siste tiden gitt. Har vært en travel uke, med masse skolearbeid, trening og annet. Har hatt mange blogginnlegg i tankene som ikke har fått oppleve virkeligheten. 

Men nå er det lørdagskveld, og jeg tilbringer kvelden i sofaen med is, godis, druer og annet! Middagen ble hjemmelaget pizza med bigg og bacon, og nå venter Trolljegeren på meg. Filmkveld med mams og paps er koselig! Og i kveld har jeg til og med laget meg min egen sjokolade.. Og ikke en hvilken som helst sjokolade. Raw sjokolade!Nommenom.. Smakte utrolig godt! Mams og paps godkjente den også, de synes den var kjempegod! Det synes jeg er morsomt, å kunne vise de at sunt også kan være utrolig godt! Herlig med salte/karameliserte mandler i deilig raw sjokolade. Oppskrift fra denne supre bloggen her.

Hva er spesielt med raw sjokolade?

Under normal fremstilling av kakaoprodukter blir kakaobønnene ristet ved svært høye temperaturer. I følge www.kraftfoodsnordic.com blir deretter kakaobønnene varmet opp til 100-150 grader i ca en halv time i store gassfylte beholdere. Siden blir sjokolademassen eltet i flere døgn under tilførsel av varme! Mer informasjon om hvordan kakaobønner og sjokolade blir bearbeidet under fremstilling av vanlig sjokolade finnes på Kraft Foods egne nettsider. Rå kakaobønner blir ikke ristet, kun skånsomt tørket. Kakaobønnene blir deretter bearbeidet så skånsomt som mulig, og beholder derfor mye mer av de sunne næringsstoffene og antioksidantene. Kakaomasse består kun av oppmalte tørkede kakaobønner. Kakaosmør er uttrekket av kakaofettet fra massen, og restene av denne massen kan brukes til å lage kakaopulver. 

  • Kakao er en av våre beste kilder til flavonoider. Flavonoider er kraftige antioksidanter som beskytter blodårene -og dermed forebygger venesykdommer og diabetes.
  • Flavonoider bidrar også til å redusere det "dårlige" kolesterolet (LDL-kolesterolet).
  • Normann Hollenberg fra Harvard Medical School mener kakao kan være med på å redusere risikoen for slag, hjertesvikt, kreft og diabetes.
  • Forskere ved Oklahoma State University mener at mørk sjokolade kan hjelpe mot benskjørhet.
  • Et par biter mørk sjokolade kan redusere risikoen for blodpropp med 20-50% mener forskere fra University of Dundee, som anbefaler mørk sjokolade på lange flyturer.
  • Kakao inneholder stoffer som hemmer bakterievekst i munnen (!)
  • Å spise sjokolade kan skjerpe hjernen. Flavanolene i sjokoladen utvider blodkar i hjernen og øker dermed blodstrømmen slik at den får mer oksygen.

Kilde: Okosjokolade.no 

 

Spis sjokolade med god samvittighet! Det gjør jeg, hver dag... Og nå enda sunnere med raw sjokolade. 

Raw sjokolade, og godiskuler lagd av dadler, tørkede aprikoser, raw kakao, sukrin og melkesjokoladeprotein. Noe av kveldens kos! 
 

Håper alle har hatt en flott lørdag. Nyt helgen, den er så altfor kort! Og dere, husk farsdagen i morgen da.
Catharina Adele 

Super fredag

Publisert: 11.nov.2011 @ 11:06 Kategori: hverdags Kommentarer: 2


En liten frokost før frokostspinning med Marie og Martine! Feels good.Tror aldri jar har stått opp ti over seks for å dra på spinning før, men fy så deilig det var. Med en glad og litt sprø instruktør ble jeg sittende smilende gjennom mesteparten av timen.. Herlig start, lenge siden jeg har kommet i samf. timen så opplagt som i dag. Dette skal gjøres hver fredag! 

Drakk en super sjokoladedrikk før og etter trening, som var en porsjonspose supermat(ny greie jeg fant på dagligvarebutikken), rå kakao, sjokoladeproteinpulver, en banan og litt mesquite blandet med vann. Nom! Skålen med skyr, syltetøy, gojibær, knekkebrød og cashewnøtter er fra i går. Men var noe veldig lignende i dag.. Ordentlig frokost fikk vi på etter spinningen på Trento. 

I går fikk jeg nemlig den siste pakken min i hus..

Så nå blir det hjemmelaget sjokoladelaging i helgen, weee glad jente! Allerede funnet flere sjokoladeoppskrifter jeg nesten ikke kan vente med å prøve ut..
 
I kveld kommer fine jenter til meg, så da venter det kosekveld med digg, jentesnakk og tv. Herlig! En super fredag altså, nå må jeg bare komme meg igjennom skoledagen først. Håper på at timene skal fly.. 


Bart

Hvordan er/blir din fredag? 
Catharina Adele

Dagens

Publisert: 09.nov.2011 @ 17:27 Kategori: hverdags Kommentarer: 2

I dag er det onsdag. I dag hadde jeg kjøretime, det gikk greit. I Dag 'sluttet' jeg kvart over tolv på skolen. I dag var en veldig grei dag.

Mamma og jeg dro å hentet denne boken på banken.. Den er GRATIS, og egentlig veldig gjennomført bra. 


Her står det alt fra hvordan man fjerne forskjellige flekker og lager saus, til hvordan man tar opp lån, og slike bankting. Utrolig nyttig, og fin bok som alle burde ha! Fikk meg en god latter når jeg bladde igjennom den istad, stod utrolig mye som sikkert mange ikke vet hvordan man gjør.. 

Også tok jeg blodprøver hos legen..Og de tappet meg for hele 3 glass! Crazy. Jeg som hater sprøyter/nåler/blod, tok med meg mamma inn.. He he. 

Ellers har jeg egentlig sittet her siden jeg kom hjem, og gjort alt annet enn skolearbeid... Ok, jeg har lagd en Amnesty kvinnelogo da. Men det var jo ikke det jeg skulle gjøre heller. Onsdag er jo fotodag, men jeg unnskylder meg med at jeg tok endel bilder i helgen på Vestlandet. 

Nå er det snart tid for å lage middag, også er det spinning som venter i kveld! Ha en super onsdag videre, nå er vi over halvveis til helg!
Catharina Adele 

 

SUPERFOODS

Publisert: 08.nov.2011 @ 23:05 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 0

Da er tirsdagen over også, og som vanlig har også denne tirsdagen gått i ett! Gym, engelsk, skolemiljømøte i lunsjen og oppgavejobbing resten før møte i Lillestrøm. Nå sitter jeg her god og mett etter en smoothie av jordbær, bringebær, biola bringebær, sukrin, litt lucuma og mesquite, og kveldsmat. I dag fikk jeg til og med inn en mil på mølla, så nå er humøret på topp og energien fra en travel dag tilbake. Spørs nok om jeg får sove med en gang i kveld med så sen trening, men pytt pytt. Det var det verdt, for det var en herlig økt med masse energi! 

Men over til pakken jeg fikk i posten på fredagen..

 

Lucuma er en Sør-Amerikansk frukt som den siste tiden har blitt en svært populær smakstilsetning i iskrem, sjokolade og desserter også i vår del av verden. Lucumapulver har en smak som går i retning av karamell og vanilje, noe som gjør den til en perfekt smakstilsetning i hjemmelaget sjokolade. Lucuma er svært næringsrik og inneholder blant annet B3, betakarotener, jern og betydelige mengder kalsium og fosfor. 

(fra okosjokolade.no)

 

Mesquite er en tradisjonel matvare fra urfolket i de tørre regionene i Amerika. Den er av stor verdi da den inneholder fruktose, som påvirker kroppen langt mindre enn f.eks sukker. Det er også svært næringsrikt og inneholder lysin som er en aminosyre, samt nevneverdige mengder av kalsium, magnesium, sink og jern. Det er også en god kilde til kostfiber. Det kan brukes f.eks i hjemmelaget sjokolade, som erstatning for noe mel og i smoothies. 

 

Yaconsirup er laget av presset yaconrot som er probiotisk, altså at den er bra for mage/tarmsystem. Den gir en god karamell og søtaktig smak, og passer veldig godt som søtning i hjemmelaget sjokolade. Kan også brukes i varme drikker og bakeverk. Den har også lav GI. 

 

Jeg har altså kjøpt meg min første pakke med litt supermat fra Iherb! Under ser dere hvorfor... Jeg vil bli super! Dette er bare starten på masse andre ting jeg har lyst til å skaffe meg, men jeg starter med noe jeg virkelig elsker og venter på hovedingrediensene som kommer om noen dager.. Kan dere gjette hva det er? Står om det i flere av ingrediensene..


Vil du også handle på Iherb? Få 5$ i rabatt ved første bestilling ved bruk av denne koden: 

 

GIQ141

 

Supermat er kort fortalt en rekke planter som har ekstremt høyt innhold avnæringsstoffer. Dette er ikke som kosttilskudd! Vil gjerne si det som David Wolfe; Supermat er både mat og medisin fordi det har elementer av begge. Det er helt naturlige planter og vekster, ikke noe som er kunstig framstilt eller en magisk kur som gjør deg frisk i en fei. Ofte har disse produktene vært brukt av urbefolkninger i områdene de kommer fra i årtusener, som både mat og medisin, det er altså ikke noe nytt for annet enn oss i den vestlige verden. Mange mener det også er dyrt, men du får faktisk utrolig mye for pengene, med tanke på at det er konsentrert og du trenger bare noen teskjeer eller spiseskjeer hver dag. Hvilke andre typer mat kan skryte av det?

Hentet fra den flotte bloggen Superlivsstil.net

Mirakel Nudlene slang jeg med fordi jeg egentlig bare måtte prøve dem.. Lest så mye om de, så det skal bli spennende. Zero kalories, ingen fett, ingen karbs, altså ingen næringshold eller smak. Bare nudel konsistens lagd av et sunt plantefiber som metter. Jeg liker egentlig at maten min har næring jeg nå da, men skader ikke å prøve. Bestilte en Angel Hair(nudler), og to Fettuchini'er(pasta). 

Gleder meg til å få min andre pakke i løpet av uken, og for å eksperimentere masse til helgen!
Catharina Adele 

Uke 45

Publisert: 07.nov.2011 @ 21:31 Kategori: Weekplan Kommentarer: 3


Ny uke, nye muligheter. Jeg håper på en god uke med masse energi fra god, sunn mat. Har også et mål om å være sukkerfri fremover en stund nå, og lage masse godt og sunt.

Spis masse, tren hardt og smil! 

Jeg er motivert for ukene som kommer, er du?
Catharina Adele 

Happy and charged

Publisert: 07.nov.2011 @ 17:06 Kategori: helg Kommentarer: 5

Da har jeg funnet veien tilbake til kjedelige Sørumsand igjen. Hatt en helt fantastisk helg på Vestlandet, med utrolig flott natur, masse bra mennesker, happeninger og ikke minst sammen med verdens beste kjæreste! 

Det var utrolig godt å ta en helg bort fra alt. Virkelig ingenting som er bedre enn å dra bort når man trenger en helg for å finne tilbake motivasjon, energi og glede i hverdagen. Ikke at livet er fælt, men jeg var sliten, umotivert for skolearbeid og trengte litt kjærlighet fra kjæresten. Jeg tror alle har godt av å dra bort for å kunne slappe av og fokusere på noe annet for en liten stund innimellom. Savner jo Jonas en god del når det går uker mellom hver gang vi møtes, så spesielt deilig var det å få være med han. 


En liten smakebit.. Heldig som jeg var kom solen stikkendes frem når vi var på tur!

Og folkhøyskolelivet var bedre enn forventet. Veldig sosialt, med utrolig masse hyggelige folk! Kan ikke huske sist jeg hilste på så mange på så kort tid.. Hehe. Lørdagen gikk til orientering, noe som tok to og en halv time men som var kjempemorsomt! Fikk se masse natur som var nydelig til og med når det regnet. Det kan man se lenge etter her omkring ihvertfall.. Jeg koste meg ihvertfall, og fikk virkelig kjørt meg. Var helt utslitt i kroppen resten av lørdagen, tar på å gå/løpe så lenge i skog og mark gitt! Kvelden gikk til ''liksom bryllup'', som var veldig godt planlagt og gjennomført. Kan ikke huske sist jeg lo så mye! Søndagen ble det søndagstur, hele tre filmer og kos hele dagen. 

Kort fortalt. Jeg har hatt det supert! Småflyturene gikk også veldig bra, og var ferdige på et blunk. På veien hjem fikk jeg også en fantastisk utsikt. Norsk natur får meg bare til å måpe! Og tenk hvor mye jeg ikke har sett enda..Denne pakken ventet på meg når jeg kom hjem... Wee, glad jente! Hva den inneholdt kan dere få vite senere. Nå må jeg løpe, Trento venter!
Catharina Adele 

Giveaway hos Supermat for barn

Publisert: 03.nov.2011 @ 18:53 Kategori: diverse Kommentarer: 0

Slenger meg selvfølgelig på denne konkurransen! Hadde blitt så utrolig glad om jeg hadde vunnet denne boken! Spesielt nå som jeg har gjort mine første bestillinger på Iherb.. Hadde passet perfekt, selv om jeg sikker mangler flere ingredienser. Men et sted må man da starte! Har aldri vunnet noe som helst før, men jeg gir ikke opp håpet.. Skader uansett ikke å være med. 

Trykk her for å komme til bloggen, og for å delta du også! Her kommer dere til facebooksiden. En veldig bra blogg med masse inspirasjon og oppskrifter, anbefaler alle å ta en titt!

Catharina Adele

Kick

Publisert: 02.nov.2011 @ 18:09 Kategori: hverdags Kommentarer: 8

Sjokoladekick!!!!! Hehe, neida. Joda! Jeg er skikkelig matvrak i dag, og spesielt med tanke på søtsaker.. Spist massevis av sjokolade, hjemmelaget bounty, knekkebrød med sukkerfritt syltetøy osv osv frem til middag. Men har jeg dårlig samvittighet? Ikke det spor, og det er kjempedeilig! Er ikke mange mnd siden jeg hadde fått det. 

I dag er jeg veldig støl fra mandagens styrkeøkt! Armer, mage, rygg og ben verker og jeg kjenner det bare ved å løfte vannglasset. Så jeg fikk ihvertfall kjørt meg da, da. Nå skal jeg på svart spinning, og håper beina henger med selv om de er støle.. Bevegelse hjelper vel litt på tølhet, gjør det ikke?

Ellers er jeg glad fordi vi er halvveis til helg, og en liten skoledag er igjen før jeg drar opp til kjæresten min. Lykke! I morgen er det nemlig OD-dag, noe som betyr at jeg skal være hjemme og vaske huset. Ellers er det turbo kick box time, kjøretime og pakking som står på planen for morgendagen! 


Mmm, bounty..

Catharina Adele

Hjerte

Publisert: 01.nov.2011 @ 22:21 Kategori: snikksnakk Kommentarer: 5

Skikkelig kos for meg en tirsdagskveld. Smoothie grøt laget av skummelt melk, bringebær og sukrinmelis, og sov godt te med vaniljesmak. Herlig! 

Små gleder gir store smil. Slike ting som dette kan gjøre dagen min. Stillhet, en varm kopp te, hjertemat som smaker skikkelig godt, et smil, en sjokoladebit, en søt kommentar/melding, solskinn, latter, musikk... Tenker du noen gang på de små, små tingene i hverdagen som gir deg glede? Husker du på å stoppe opp, og virkelig ta gleden inn i kroppen når disse små tingene skjer?

Dette tror jeg er viktig. Spesielt om man har mye og gjøre, og man har lett for å rase forbi alt i hverdagen.. Ta deg tid til å puste ut, og kjenne på den gode følelsen en liten ting kan gi deg. Det kan være så lite.

Hva kan gjøre en positiv forskjell for deg i løpet av dagen?


Smil. Det kommer du lengst med.. 

God natt søte!
Catharina Adele 

Travel jente

Publisert: 01.nov.2011 @ 19:48 Kategori: hverdags Kommentarer: 1

Travel hverdag! Disse to dagene har gått i ett, og macen har blitt noe glemt oppi alt. Gårsdagen gikk til nye oppgaver og elevrådsarbeid på skolen, før jeg tok meg en god og rask styrkeøkt før jeg dusjet og dro på soverromsparty. Det var jo Halloween, og en veldig fin unnskyldning for å samles selv om det var mandag. Jeg for min del tok det likevel med ro, og brukte kvelden til kos med fine folk og til spising av popcorn og annet. Hver dag er en fest! 

I dag har det som vanlig vært travelt. Det pleier det å være hver tirsdag.. Gym og engelsk før kickoffen for vår nye opgave tok resten av dagen.. Så var det hjem for å dra på møte i Lillestrøm. Nå har jeg akkurat spist laksewok, og kan endelig slappe av. Er veldig støl i kroppen fra gårsdagens styrkeøkt, så om det blir noe trening i dag blir det nok bare en gåtur. Hadde trossalt en god gymtime i dag også, med kondisjonstrening. Også begynner å bli noe sent, og om treningen blir for sen greier jeg ikke å sove. Funker dårlig å ha masse energi når man kryper til sengs gitt.. 

Ellers en helt vanlig tirsdag.. Jeg gleder meg veldig til helgen, da jeg skal min første tur til Vestlandet for å besøke kjæresten på Nordfjord Folkehøgskule. Det blir stas! Blir min første tur med småfly(?) også, og min første tur med fly alene i det hele tatt. 


Gårsdagens!

Ellers begynner det å bli veldig tidlig mørkt ute nå.. Og jeg føler det er svarte natten bare en liten stund etter skoletid. Trist. Men med et par biter sjokolade overlever jeg det også. Mm, sjokolade! Hehe. Nei nå får jeg lufte hodet litt, håper alle har en bra dag og en herlig kveld videre! 

Catharina Adele 

hits