Link Link Link Link Link Link

Kategori: media&kommunikasjon

"Legemsdel"

Publisert: 15.nov.2011 @ 22:40 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 5

Årets første foto innlevering. Oppgaven var ganske åpen, vi måtte bare ha en kroppsdel som hovedfokus i bildet. Jeg valgte da rett og slett, øret. 

Tusen takk til min kjære kusine, som var min modell og som var så snill og lånte meg det kule dødningshodepyntede øret sitt. 

Karakter: 5
Så jeg er fornøyd! Nå er det jobbings med den nye oppgaven, compositing.. Vanskelig, men spennende! Tror ikke jeg skal satse like høyt her, for det her var vanskelig.

Håper alle har hatt en flott tirsdag! Nå er jeg overtrøtt. Sitter og ler så tårene renner av kjæresten min som underholder meg på Skype.. He he. Han er teit, jeg liker han. 
Catharina Adele 

Reproduksjonsoppgave

Publisert: 19.sep.2011 @ 13:06 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 9Min andre mediaoppgave i år var denne oppgaven. Vi skulle finne et eller annet, helst kunst, kjente video/reklamesnutter osv og repdrodusere det på vår egen måte. Da fant jeg dette bildet, også tok jeg bilde av min kjære Madeleine. Passet jo så bra, for hun har jo også så vakker farge på håret sitt! Resten redigerte jeg i photoshop, farger, 'ekstraansikt' osv.. Med min egen vri da, som kunne være en del av oppgaven om vi ville det.
Jeg er fornøyd, for jeg fikk 5+ på denne oppgaven.

Hva synes du om reproduksjonen min?
Catharina Adele 

Foto-onsdag

Publisert: 13.apr.2011 @ 15:03 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 2

Hei, en liten titt innom. Fikk plutselig fryktelig lyst til å blogge. Også fordi jeg har noen bilder å legge ut på bloggen. Har jo hatt foto i hele dag, som vanlig på onsdager. Vi fikk også is av læreren, fordi det er snart påske. Det er lett å like!

Innlevering nr 1. 'Vintage' oppgave. 

Tusen takk til den flotte modellen min, Mille og lån av hennes LP-plater. Digger LP-plater!

 

Innlevering nr 2. Se,se, se oppgave. Skulle ta et fint bilde av det stygge turbinhjulet utenfor skolen. Veldig rask oppgave, så vi skulle ha noe å gjøre etter mat. 


Hva synes du om bildene?


Nå skal jeg hjem, fikk lov til å dra for en halvtime siden, fordi vi har så bra fotolærer. I dag skal jeg slappe av, trene og kose meg. I kveld reiser også kjæresten til Afrika, for å være der i to uker fremover. Så god tur Jonas, jeg kommer til å savne deg masse!

Ha en fortsatt nydelig onsdag. Snart helg, og FERIE. 
Catharina Adele 

Foto: 'Gammel kjærlighet ruster ikke'

Publisert: 30.mar.2011 @ 21:09 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 4To av bildene jeg tok av et vennepar av farmor i dag, til fotooppgaven som egentlig skulle vært levert 11 tidligere i dag. Hehe.. Hva synes dere om bildene, hvem av dem likte du best? Tusen takk til Karin og Ole Martin for å stille opp som modeller for meg! Etter dette ble det enda mer kake og te hos farmor, fordi hun har bursdag i dag. Hurra for farmor!

Catharina Adele 

Onsdag/FOTO

Publisert: 26.jan.2011 @ 13:53 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 0


Oppgave: "Ta et kult bilde av noe du ser rundt deg" Foto/Catharina Adele

Egentlig skulle vi ut og ta bilder i dag. Gå ned til BB-hallen for å ta bilder av den stygge hallen. Altså, vi skulle få hallen til å bli fin på bildene, ta noen fine bilder med den som motiv. Men pga den veldig veldig kalde dagen som er i dag, så fikk vi en inne oppgave læreren lagde på sparket. Bildene over er de jeg er mest fornøyd med hittil.. De to jeg når jeg var en rask tur på torget istad! Hva synes dere?

Ellers skal jeg i dag ikke gjøre stort. Slappe av, for jeg er så sliten fortiden. Også skal jeg på spinning på trento i kveld. Passet fint sammen de to da.. Hehe. Får vel gjøre noe lekser også.. er på nyttårsball i morgen og ikke vil få tid til noe lekser da ihvertfall! Planer for dagen?

Catharina Adele

Black & white

Publisert: 19.jan.2011 @ 18:40 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 9

I dag er det onsdag, og hva betyr det? Jo, foto hele skoledagen. Og hva er det? Jo, det er gøy.

Startet med ny oppgave i dag. Heter grimasjeportrett, men bildene måtte ikke være grimasjer, men også uttrykk osv. Viktigste var at bildene skulle fremstille personen vi tok bilde av på best mulig måte, gjerne også en morsom en. Skal også kun bruke naturlig lys, og redigere bildet i sh i photoshop. Legger ut bildene jeg er mest fornøyd med under, raskt redigert.


Dette bilde av Jonas tok jeg bare random i kantina i dag, men ble ganske fornøyd med det selvom. Kunne kanskje vært bedre om jeg hadde fått med hele munnen men.. jaja. Det øverste og siste bildet av Jennifer tok vi inne på et mørkt rom, med lys fra vinduet utenfor døren. Så lyset kom inn bare fra et lite glipp i døren. Ble dessverre litt ISO støy på disse bildene, men det går vel ann å fjerne i ps?
Hva synes du om bildene?

Catharina Adele

Fotooppgave - En togreise

Publisert: 15.des.2010 @ 14:43 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 2Noen av bildene jeg tok forrige mandag. Skal lage en montasje v minst tre av dem, tema er togreise og alt det kan innebære. Mine bilder har kanskje ikke så mye med tog å gjøre.. Men det var lov å være litt fri og gjøre andre ting også. Vi skulle også ha en sang som vi på en måte skulle illustrere, den måtte også handle om en togreise så da valgte jeg denne:


Fin. John Mayer - Stop this train

Den ferdige montasjen:


Hva synes dere? Blir glad for all tilbakemelding, jeg vil jo lære hva jeg kunne gjort bedre, eller lignende. Hadde et annet jeg også var fornøyd med, men valgte dette fordi det bilde i midten passet med tittelen på sangen.

Nå er det refleksjonsnotat som står for tur, hurra for refleksjonsnotat.. Eller ikke.
Catharina Adele


Musikkvideo 'Girls just wanna have fun'

Publisert: 26.nov.2010 @ 15:19 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 4

Et ord. FLAUT. Men jeg sa jeg kunne vise dere, så her kommer den. Ganske pinlig å bli vist på storkjerm på kinoen i går også, for å si det sånn. Men hva gjør man ikke for gode resultater, hæ? Vel, enjoy!

Yes.. Hva synes dere?
Catharina Adele

Girls just wanna have fun

Publisert: 23.nov.2010 @ 15:16 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 0

I dag har vi filmet til musikkvideoen, 'girls just wanna have fun'. Som sagt så har jeg vært skuespiller, og det har vært kjempegøy! Her er noen bilder fra dagen.
og se på han a!! ååh, Danay er kjempesøt!


Var vi ikke fine? Det var kjempe mange fine 80'talls folk. Haha, morsomt! På torsdag skal vi til Lillestrøm kino for å se alle de ferdiglagde filmene på kino, da er det også kåring av den som har best 80'talls utkledning. Så om vi vil være med på det må vi altså reise og gå igjennom helle Lillestrøm med full utkledning. Det kan bli spennede!

Men nå er det snart hjem, så vi blogges senere. Ser ut som om det er noe trøbbel for å få filmklippene våre over på macen, men håper virkelig det ordner seg.. Om vi må ut for å filme alt på nytt, da.. da vet jeg ikke hva jeg gjør altså!

Ha en fortsatt strålende tirsdag!
Catharina Adele
Pin-hole bilde

Publisert: 04.nov.2010 @ 09:44 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 1


Dette bildet tok jeg i går, med et malingspann! Har som sagt ptf/foto hele dagen hver onsdag, og dette var gårsdagens oppgave. Kult bilde, ser litt gammeldags ut.. Utrolig hvor lite som skal til for å ta et bilde altså!

I tilfellet noen lurer kan jeg prøve å beskrive hvordan det ble gjort:
Begynte å lage selve 'kameraet' av en tom malingboks som det var skjær et hull i. Etter det tok vi en liten bit av en ølboks med et bittelite hull i foran det andre hullet, også tok vi svart teip og papp inni for mindre refleksjon av lyset. Og en remse foran hullet som en lukker. Så måtte vi inn på mørkerommet for å sette inn fotopapir på den andre siden av hullet, inne i boksen. Satt på lokket også var det klart for å ta bilde! Da var det viktig at boksen stod helt stille, og at vi åpnet lukkerremsa etter hvor mye lys det var. Jeg tok det ute, og holdt den oppe i ca 45 sekunder. Om den ble holdt for lenge eller for kort åpen, kunne bildet for bli overeksponert. Enten nesten helt hvitt eller helt svart. Og til info, så var bildet sånn her når det ble fremkalt på mørkerommet etterpå: 

Det var altså negativt og speilvendt, dette endret jeg på i photoshop!

Hva synes dere om bildet?
Catharina Adele

 

Fighting Spirit brusetikett

Publisert: 31.okt.2010 @ 17:41 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 2

Etiketten før, eneste bilde jeg fant:Etiketten etter:

Endelig ferdig! I morgen skal vi printe ut, og lime på brusflaske for å ta bilde av sluttproduktet i studio. Fått endel hjelp av Alex, så tusen takk til han for det! Hehe.

Hva synes du om brusetiketten?

Catharina Adele

FUN/CHANGE

Publisert: 27.okt.2010 @ 15:27 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 1

Min første fotooppgave på Sørumsand vgs! Skulle velge et ord som var en av grunnene til at vi valgte media. Marie tok fun, fordi hun trudde det ville bli morsomt å gå her. Jeg tok ordet change, fordi jeg ville ha en forandring i skoledagen med noe jeg interesserte meg for. Dere ser noen av bildene under!

Jeg brukte det første bildet av Marie! Er hun ikke nydelig?
Et par av bildene Marie tok av meg!

Bildene skal brukes på en plakat som skal henge på en utdanningsmesse som er neste uke. En plakat som representerer media, tror jeg ihvertfall! Hva synes dere om bildene?

Catharina Adele

endring i planene

Publisert: 14.sep.2010 @ 20:02 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 4

i dag skulle jeg egentlig dra på elevrådsseminar til Gjøvik sammen med en hel del andre elevrådsfolk fra Skedsmo vgs. men så skjedde det noe i går kveld som endret endel, noe jeg egentlig har ventet på innerst inne en god stund.
jeg fikk nemlig en oppringning fra sørumsand vgs om at jeg hadde fått plass på medialinjen der, og de måtte ha svar sånn ganske raskt på om jeg ville ha den. jeg fik igrunn litt sjokk med engang, jeg hadde innstilt meg på at jeg ikke kom til å få plass, og at jeg skulle gå et år på skedsmo. men selvfølgelig svarte jeg ja, det har nesten bare gode ting ved seg.

jeg fikk mac, jeg har mange venner som går media, det er mye større miljø(5 mediaklasser på vg1, skedsmo hadde bare to), de satser på media der, skolen ligger ti min unna, jeg kjenner folk på alle trinn og jeg stortrives allerede!
det som er minus er at jeg ikke lenger går på skole med mine kjære to, madeleine og mille. ikke at jeg så de mye på skedsmo heller da, bare i midttimene. men uansett, det er bare prinsippet. men det skal gå bra.. er det en ting jeg har lovet meg selv er at jeg ikke skal tenke venner fremfor skolegang, om det er ekte vennskap holder det uansett. en annen ting er jo at jeg også kommer til å savne den gamle klassen min, har jo hatt noen fine uker med dem også. men er fornøyd med min nye klasse og trur jeg kan få mye morro med dem, så dette skal nok gå fint!

nå ble det mye skriving her, nå skal jeg gi meg. nå er det en god, lang og varm dusj som venter på meg før det er kosekveld foran tv'en resten av kvelden

Tumblr_l7rrv9rkml1qzh5j8o1_500_large
weheartit
hadde vært noe om de så sånn ut da.. hehe. noen som vet om det er trekk eller noe klistremerkelignende greier? stor interesse for sånn dekorasjon på macen altså. skal foresten også kjøpe ny sånn mappe til den, den vi fikk var jo altfor stor. tips til steder med kule pc'mapper?
catharina adele

portrettbilder, studio

Publisert: 11.sep.2010 @ 14:34 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 6
none bilder Tor Martin Dyrøy tok:


også noen bilder Yliana Syversen tok av meg.kjempeflinke fotografer begge to, husk at vi bare har hatt noen uker med foto. første oppdrag i studio dette her. funfunfun!

supermorsomt å være modell! og selvfølgelig å stå bak kamera. alltid elsket begge deler. hva synes dere om bildene?
catharina adele

1kmb, bildeserie

Publisert: 09.sep.2010 @ 09:36 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 4bilder fra klassen var i studio forrige fredag, bildene er tatt av læreren vår Rune. Så her ser dere da klassen min, som jeg sitter sammen med nå! fotogreier frem til de siste timene i dag, da har jeg dobbelttime i engelsk og norsk. er vanligvis ikke glad i torsdager, denne er intet unntak. men skal nok gå bra, jeg skal lage taco til middag i dag + at jeg har dansetrening i kveld. så nok å glede seg til :-)

ha en kjempefin torsdag. nå er det snart helg!
catharina adele

mine første fotooppgaver

Publisert: 02.sep.2010 @ 10:25 Kategori: media&kommunikasjon Kommentarer: 10
hey, travel hverdag. i dag våknet jeg kvart over åtte, men heldigvis fikk pappa kjørt meg så jeg akkurat rakk skolen ti over ni. lang dag i dag med dansetrening rett etterpå så er nok ganske klar for senga når jeg kommer hjem i kveld.

sitter og har foto på skolen, har om portrettbilder og slikt. går igjennom portrettbildene alle i klasen har tatt, to og to om hverandre. må si det er mange flinke fotografer her i denne klassen altså! vi skal også skrive en artikkel om frihet til dette bildet, pluss at det skal stå hva modellen din mener frihet er.

her er bildet jeg tok av karina, dette skulle ikke være redigert.

hva synes du om portrettbildet mitt?

i går leverte jeg foresten min første fotooppgave! sykt hvor mye vi har lært om fotografi, photoshop, speilrefleks, innstillinger osv. oppgaven var om uskarphet i dybde og bevegelse, altså to forskjellige bilder.
 
et naturbilde med liten blender, fokus på motivet og uklart rundt. dette ble mit ferdige resultat, ferdig redigert i photoshop. synes det ble bra til å være mitt første bilde tatt med speilrefleks jeg!


også var det et bilde som motivet skulle være i uskarphet mens bakgrunnen skulle være skarp. da valgte jeg å ta et bilde av en 'ensom' jente som føler seg veldig alene, men er hun egentlig det? brukte sånn spøkelse/gjenferd ide her. og ja det skulle være en liten historie bak bildet.


hva synes dere om bildene? husk at jeg omtrent aldri hadde tatt i et speilrefleks før jeg tok disse bildene da, men all kritikk er god kritikk. jeg vil bare bli bedre så kom med det!
catharina adele
hits