Link Link Link Link Link Link

Kategori: Oppskrifter

Quinoa bites

Publisert: 10.08.2012 @ 01:23 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 2

Enda en fantastisk sak jeg lagde her i går, som jeg er pent nødt til å dele med dere..

Nemlig Quinoa bites, med ost og grønnsaker..

Quinoabites

2 egg
3 revne gulrøtter
Ca to håndfuller finhakket spinat
1 sjalottløk
4 dl + 2 ss ferdigkokt quinoa
2 ss hvitløk
4 ss cheddarost/ost
2 ss mel

Bland sammen, og tilsett ønsket menge krydderier. Form til baller med en isskje eller lignende, og legg i en muffinspanne eller i muffinsformer som jeg gjorde. Stek til de blir gylne, ca 20 min. Server, og nyt!



Visste du at Quinoa er et "superfood" fordi det inneholder alle de essensielle aminosyrene, er rikt på fiber, magnesium, folat og riboflavin, og en veldig god kilde til mangan. Det høye proteininnholdet gjør den mettende, og er et supert alternativ til ris, pasta og potet. 



Så spis i vei! Namnam.
Catharina Adele 

Sjokolade cookies

Publisert: 06.08.2012 @ 22:41 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 2

Mindre en to uker igjen av den etterlengtede sommerferien. Ukene har flydd, og det med god grunn! Jeg har hatt den beste sommerferien på årevis med super sommerjobb, hyttetur, Stockholmtur, trening og fine mennesker. Hatt noe å gjøre hele tiden i ukesvis, så trening har blitt noe nedprioritert. Men gåturer langs stranden, i skogen og i byen har det vært nok av. Pluss noen styrkeøkter her og der.. Ikke minst shoppingposebæring i Stockholm(og koffertdraing..)

Men fra nå av blir det andre boller, og jeg kan nesten ikke vente med å komme ordentlig igang igjen! Motivasjonen bobler over, og kroppen er full av energi. Startet dagen i dag med en mil på mølla før det ble en god styrkeøkt på kvelden. I'm back on track! 

Har fått bakt altfor lite i sommer i forhold til hva jeg hadde tenkt, men en oppskrift er jeg pent nødt til og dele med dere nå med en gang.. Nemlig disse supre cookisene!

Sunne sjokolade cookies

1 boks med kikerter, drenert og skylt
2 ss kakao
En dæsj kanel
1 dl agave(eller annen sirup/søtning)
2 ss peanøttsmør(eller annet nøttesmør om du ikke liker peanøttsmaken)
5-7 små dadler
1 dl tørket kokos
1 ts vaniljeessens
2 ss knuste linfrø
1 ts bakepulver
4 eggehvitter

Bland alle ingrediensene sammen i en food processor til det er passe konsistens. Jeg liker å ha litt biter i kjeksene mine, så jeg kjørte ikke min røre helt fin. Smak til med mer eller mindre søtning/kakao, men pass på så du ikke spiser opp hele røren.. 
Lag så passe store cookies på en bakepapirkledd stekeplate, og stek i ca 26 minutter på 160 grader. Pass på underveis, alle ovner er forskjellige!

Om du er som meg og foretrekker myke og fudgy cookies vil disse garantert falle i smak! Om du er skeptisk med tanke på kikertene, så skjønner jeg deg godt. Men gi det en sjangse, og du kommer til å bli helt hektet. Bønner og kikerter er fantastisk i bakst!

Nyt med den beste samvittighet!

Catharina Adele

Perfekt Granola

Publisert: 18.06.2012 @ 09:49 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 4

I alle mine år har jeg vært fan av søte frokoster, gjerne som knaser og en mykt på en og samme tid. De fleste frokostblandingene eller "crunsh" granolanene på butikken er stappfulle av både hvetemel og sukker, så da har jeg lenge vært på leting etter en perfekt oppskrift. Etter å ha feilet mange ganger har jeg kommet frem til denne oppskriften som i mine øyne er fantastisk! Og det fine er at du kan variere og tilsette hva du vil etter dine egne smaksløker. 

En sunn, krønsjy granola med masse smak som i tillegg er glutenfri, melkefri og sukkerfri. 



Din Granola

4 dl GF havregryn
2 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl kokosmasse
2 dl hakkede walnøtter
2-3 dl rosiner/gojibær
1 ss kanel(eller mer)
1/4 ts cayennepepper
1/2 ts salt
2 eggehvitter
Ca 1/2-1 dl olje/kokosolje
1 dl honning
2 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 175 grader, legg bakepapir på to stekebrett eller spray med nonstick spray. 
2. Bland sammen alt det tørre i en bolle. 
3. Bland sammen det våte i en annen bolle før du blander alt sammen. Bland til alt er fuktig, og tilsett litt vann om det blir for tørt. 
4. Fordel massen over på de to brettene, og fordel dem utover slik at det er et hull i midten uten granola. (Dette for at alt skal bli jevnt stekt) Patt ned massen med en slikkepott. 
5. Stek i ovnen i 30-35 minutter eller til det er blitt gylden i fargen. Pass på at de ikke blir brent! La det avkjøles i 20 minutter før du brekker det opp i biter. Oppbevar i en lufttett boks.

Nyt! 

Elgene på bildet er rett og slett denne oppskriften, med peanøttsmør istedenfor cashewsmør og med gojibær istedenfor nøtter. Nøttene lagde jeg i noen andre sjokolader, med pistasj og valnøtter istedenfor. Nammis!

Catharina Adele

Eple/mango Quinoa

Publisert: 10.06.2012 @ 12:34 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 7

I skrivende stund sitter jeg å gomler på frokostgrøten min. I en god stund etter jeg fikk svar fra intoleransetesten jeg tok, gikk jeg uten min elskede sjokoladehavregrøt. Men så kom jeg jo på at det er fult mulig å lage grøt ut av andre ting! Som f.eks Quinoa, som jeg har hekta på nå for tiden. Veldig godt, det lager seg selv og inneholder en masse som er bra for deg. Blant annet protein, som er fint for meg som ikke har proteinpulver lenger, da det jeg har er laget av melkeprotein. 

Og i og med at det er sommer, så har jeg bytta ut kakaoen med eple/mango smak. Mango er nemlig noe jeg også har dilla på nå, har vel forsåvidt spist en hel mango hver dag en god stund nå.. Og ikke gjør det noe, for mango er visst en lykkefrukt. Det lærte jeg ihvertfall på rawfood kurset forrige helg! Bare pass på at den er moden, som den er om den gir etter for et lett trykk.

Mango er rikt på vitamin A i form av betakaroten, vitamin C og B vitaminet folat. En god kilde til kostfiber, og de fleste av oss vil ha god nytte av. 




Quinoagrøt med smak ev eple/mango

- Ca 1,4 dl quinoa
- 2,4 dl eple- og mangojuice
- 1,4 dl vann
- Kanel
- Et dryss himalayasalt/salt

Skyll quinoaen i vann før du blander alle ingrediensene sammen i en liten kjele. Kok opp og la det putre til nesten all væsken har fordampet. Tar ca 14 minutter. Server med fersk frukt, nøtter, bær eller hva enn du måtte ønske. Nyt! Kan selvfølgelig lages med alle smaker man vil, bytet ut juicen med melk osv. Bare fantasien setter grenser.


Her med jordbær og soyayoghurt i bunnen. Medgojibær, kakaonibs og aprikos på toppen. Mmm.. 

Quinoa får du tak i på butikker som har godt utvalgt, helsekost, over nett osv. Jeg kjøpte mine på SmartClub! Går også ann å spise ved siden av all type mat, som dere så i går så lagde jeg for mye til frokosten og serverte restene ved siden av wok. Det søte passer bra sammen med godt krydret mat! 

I dag er formen noe tumlete og trøtt, så i dag blir en slapp søndag. 
Har du prøvd quinoa før?

Catharina Adele

Blondies og Fluffecookies

Publisert: 28.04.2012 @ 00:35 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 3

Neon fraværende dager har gått, - igjen. Humør og motivasjon er ikke på topp av forskjellige grunner om dagen, og da blir jeg litt giddalaus ellers også. Da denne bloggen er om den positive siden av meg, er det også noe naturlig å holde seg unna i slike stunder som nå. Men i går brukte jeg terapi på kjøkkenet, nemlig baking. Ellers er terapi for meg som vanlig trening, selv om jeg faktisk er litt sjanglette når det gjelder trening om dagen også. 

Lagde fluffecookies med sjokoladesmak.. Lave på kalorier for dere som bryr dere om slikt, luftige og gode. Spesielt med skyr, syltetøy eller sjokoladepålegg oppå!




Oppskrift

3 eggehvitter
10 g fiberfin 
6 g kakao
3 ss sukrin
5 g mandel/kokosmel
Steviadråper/vaniljeessens

Stivpisk eggehvittene, og tilsett resten av ingrediensene forsiktig slik at luften ikke blir helt borte. Lag ca 6 platter på et bakepapir, og stek i ca 12 minutter. Mousse lignende, og gode. Kan denne oppskriften i hode nå, husker ikke hvor jeg fant den lenger..
 

Også slo jeg på strotromma med noe helt nytt noe. Nemlig Blondies! Det er hovedsakelig lyse brownies, for dere som ikke vet dette. Og vet dere hva hovedingrediensen er her? Kikerter! 

Oppskrift

1 boks kikerter(drennert og skylt)
3/4 ts bakepulver
1/8 ts salt
2 dl sukrin
2 ss sirup/bananmos, eller syltetøy som jeg brukte)
2 dadler uten sten (kan sløyfes om du synes deigen er søt nok)
1-2 ts vaniljeekstrakt
3 ss nøttesmør eller annen fettkilde
sjokoladeknapper/rosiner/nøtter/krydder etter smak. Jeg brukte kanel og rosiner, mmm..

Bland sammen alle ingrediensene i en food prosessor til det er en jevn masse, tilsett sjokolade eller annen snaks og fordel i en liten form på ca 8*8cm. Stek på ca 175 grader i 35-40 minutter. 

Fudge lignende og veldig smakfull! Sunne og magre blondies du kan nyte med den beste samvittighet! Nam. Jeg liker mine heller for bløte enn for tørre, så min regel er å steke ting for lite enn for lenge.. Tørt er ikke godt, uansett! 


Som du ser, veldig bløte ble disse.. Brukte nok litt for liten form, men jeg synes det var nydelig! Selvfølgelig ikke lik smak som kake bakt på vanlig mel, men absolutt en god erstatter for min del. 

Kanskje dere hører mer fra meg i morgen. Utrolig hva en nattesøvn kan gjøre! Nå er det til og med langhelg, så det er absolutt ikke feil.. 
God natt søte! Lover dere dette livsstilsinnlegget med tanke på sommerformen og greier og greier.. Snart. 
Catharina Adele
 

Green Monster

Publisert: 25.04.2012 @ 11:37 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 8



Monster smoothie
1/4 ananas
10 cm agurk
1 neve spinat
1/2 banan
1 skvett eple og mangojuice
1/2 ts phsyllum for mer tykkelse(trengs ikke)

Blend, og nyt.. Søt, mild og go'. 
Kjær barn, mange navn. Fint for unger også, morsomt å drikke "Shrek" smoothie osv.


Her har jeg gojibær, og hemp/greens granola som jeg kjøpte her om dagen.. Masse supermat og protein, fri for gluten, nøtter, melk osv osv. Spiser den som vanlig med skje, finnes ikke bedre enn smoothie"grøt". 



Ved siden av ble det lapper i dag.. Når man har hjemmejobbing må man utnytte muligheten for å lage seg noe ekstra godt! Her når to av de var ferdig.. Serverte med skyr, sukkerfritt syltetøy og sjokoladepålegg uten sukker. Moms!

Håper alle har hatt en fin start på denne onsdagen! Her blåser det noe inni granskauen i dag, men jeg koser meg inne med varm drikke og macjobbing. Nå er det på tide med en kaffelatte og litt skolejobb, før jeg tar en tur på mølla senere.. Nyt dagen.
Catharina Adele 

Onsdagslunsjen

Publisert: 18.04.2012 @ 15:40 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 8

Halvveis til helg, og siste kvelden før eksamensdag. Det vil egentlig si en litt stresset jente, med mange tanker i hodet. I stedenfor sitter en glad jente god og mett etter en sen lunsj. Nemlig en lunsj bestående av pannekaker. Sunne, gluten/sukkerfrie pannekaker. Et ord; moms!



Oppskrift

- 1 dl Buchwheat pancake mix
- 1 dl kokosmel/mandelmel/annet mel
- 1 ss fiberfin
- 1/2 ts fiberhusk
-  80 g sukrin
- 2 egg
- 1/3 kesamboks
- litt salt
- Kanel, kardemomme, vaniljeessens eller annet om ønskelig.. 
- Melk/vann til passe konsistens.

Bland sammen, smak til(ta det med ro, du er ikke alene om å spise pannekakerøre..) og stek på middels varme. Gjerne i kokosolje! Jeg lagde mine ganske tykke og små. Server med masse digg pålegg, og NYT. Nam nam :)



Vanskelig å ta et delikat bilde av denne smørja her, men er er av av to porsjoner. Skyr, syltetøy u/sukker, gojibær og sjokoladesaus laget av vann, proteinpulver, kakao og søtning. Også må vi ikke glemme fun lighten da. 

Ellers er dagene grå og triste. Vinteren har gjort comeback, eller så kan man bare si at månedene har svitset litt om. Februar kommer litt nå, også var April i Februar.. Eller noe sånt. Men jeg krysser fingrene for at varmen kommer tilbake om ikke alt for lenge. Keep your head up!

Ha en fortsatt strålende onsdag. Nå graver jeg meg ned med litt skolejobb.. Wuho! 
Catharina Adele 

Sjokoladefudge/trøffel

Publisert: 22.03.2012 @ 16:30 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 4

jeg har av en eller annen grunn hatt/har litt skrivesperre de siste dagene. Startet et innlegg flee ganger, men så har jeg lagt det bort igjen. Wierd.

Ellers er jeg er så støl i rumpe og lår at jeg har problemer med å både sitte og gå, så jeg har vel ikke bare skrivesperre, men gangsperre også! Tirsdagens styrkeøkt kjennes godt ved siden av 11 km ute i det fri i går, og 15 på søndag. I dag venter det styrke igjen, og jeg kjenner jeg blir gira bare med tanken. Lets build some as!

Nå er det ikke lenge igjen til helg, og det i seg selv er lykke. Har i hele dag hatt noe innmari cravings etter noe å spise på, så når jeg kom meg inn døren her hjemme heiv jeg meg over godiskulene mine.. Trøffel, brownie, energiball, fudge, kjært barn har mange navn.

Bland sammen i foodprossesor, smak til underveis ang. kakao/søtning. Rull til kuler, og gjerne i kokos, kakao eller lignende. Jeg rullet mine energikuler i Walden Farms sjokoladesirup, for så å rulle de i "Oboyen" etterpå. Nam! 

Melkesjokoladekulene er så gode at jeg står og 'mmmm'er hver gang jeg tar en bit. Seige og trøffelaktige etter nedkjøling, noe fudelignende faktisk! Passer perfekt om du har en kjæreste som er litt kresen på rare smaker, som jeg har :-) Han var selvfølgelig prøvekanin på disse. Energitrøflene smaker også veldig godt, og passer perfekt om du trenger det lille ekstra! hadde også litt mesquite i disse, men det kan lett sløyfes. 

Sunt og godt, nyt med god samvittighet. 

Ha en fortsatt strålende torsdag! Nyt dagen.
Catharina Adele 

Wednesday, CAOPOW

Publisert: 21.03.2012 @ 14:16 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 5

(Skulle egentlig vært postet i 10-tiden, men bloggen kranglet og var ikke enig i det)

En fantastisk og fargerik start på dagen, som jeg fremdeles er mett av!
Skyr og cottage cheese ble toppet med et kvart granateple, en haug skogsærblanding, valnøtter og gojibær. Muligens ikke en "vanlig" frokost, men en helt fantastisk en, det er den. 

CAO-POW Smoothie(opprinnelig oppskrift)

1 frossen banan
2 dl frosne blåbær
ca 2 dl mandelmelk
3 isbiter
1 ss kakao
1 ss kakaonibs
1 ts valgfri nøttesmør

Jeg manglet kakaonibs, så dette byttet jeg ut med en ss mesquite istedenfor. Mandelmelken ble erstattet med soyamelk, og nøttesmøret ble kokosolje i min smoothie. Men nam, veldig veldig god!

Har en litt dårlig dag i dag, men jeg har likevel bestemt meg for at dagen skal bli flott likevel. Kroppen henger ikke helt med, så da må jeg egentlig bare legge om planene etter dagsformen. På den måten skal denne dagen bli like super som en annen god dag!

Senere i dag kommer det oppskrift på trøflene i innlegget under. Imens kan dere jo lage smoothier og trøfler fra eget hode med ingredienser dere har i hus. Bare hodet som stopper dere!



Også noen fjær jeg lagde på skolen her om dagen, pluss noen ord for dagen. Ha en fortsatt flott onsdag, nå skal jeg pleie kropp og sinn litt med noe godt. 
 

Granatpancake

Publisert: 14.03.2012 @ 13:52 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 6

Dagens lunsj,


Panneker alà søte Kristine! Den ene fylt med sjokoladepålegg(kesam, sjokoladeprotein, kakao og agavesirup) og den andre med smoothierester og sukkerfritt jordbærsyltetøy. YUM!

Oppskrift
1 egg
2 eggehvitter
2 ss kokosmel
1 dl bokhvete pannekakemiks
1 ts fiberhusk
2-3 dl valgfri melk/vann
Søtning etter ønske (jeg brukte en god dæsj sukrin, og stevia english toffee dråper)
Kanel og kardemomme 

Bland sammen, og stek på middel varme. Gjerne i kokosolje! Jeg fikk tre store pannekaker, som smakte som deilige tradisjonelle pannekaker. Bare mye mer mettende. Moms!


Synes det var litt for lite farge med i lunsjen, så da tok jeg litt av en av mine favorittfrukter. Nemlig granateplet! 

"Granateplet er en leskende antioksidantbombe. Det har 10 ganger mer antioksidanter enn appelsiner, og mer enn 40 ganger mer enn et eple. 

I Norge er det fargerike granateplet ukjent for mange, men i middelhavsområdet har det blitt spist i uminnelige tider. Granateplet har et meget høyt innhold av antioksidanter, og inneholder mye mer antioksidanter enn for eksempel blåbær, rødvin og grønn te. Studier har vist at granateple styrker immunforsvaret og kan beskytte mot blant annet prostatakreft.  "

Hentet fra Bama.no

Nå må jeg fokusere på skole igjen, håper dere nyter været i dag. Helt fantastisk er det! Jeg for min del er blitt et eneste stort snufsehode med vond hals, så nå propper jeg i meg vitaminer til den store gullmedalje. 
Catharina Adele 

Raw pie!

Publisert: 03.12.2011 @ 21:42 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 6

Da er lørdagskvelden her, og jeg sitter god og mett etter en god lørdagsmiddag. Deler av dagen i dag har jeg brukt på kjøkkenet. Har pyntet kaker, lagd mat og raw pai til morgensdagens bursdagsfeiring. Min kjære søster blir nemlig 22 år på mandag, så dette skal feires med noen fra familien i morgen. Koselig, så utrolig sjeldent man ser familie som bor langt unna.. 

Derfor lagde jeg altså en "Key Lime Pie", så jeg også skal kunne kose meg med kake i morgen. En frisk og god kake, som er full av sunt fett. Mange av dere vil nyk rynke litt på nesa over denne kaken, muligens mye fordi den først og fremst er grønn. Men smaken er det virkelig ikke noe å si på! 

Kaken er fra Julegodiskurset jeg var på for noen uker siden, sett den på mange andre blogger som har vært på samme kurset så derfor velger jeg å tro det er greit at jeg også poster oppskriften på min blogg. 

Bunn

3 dl mandler
2 dl dadler (husk å fjerne steinene)
1 ss kokosolje
1 krm salt
3 ss kokosmasse

Fyll

3 modne avokado
Juice fra 2 store/3 små lime
2 bananer
3 ss kokosolje

Start med bunnen, her kan du enten bruke mat prosessor eller blender.
Blender: Kjør mandlene til mel, imens du venter på at kokosoljen skal smelte i vannbad. Ha melet i en bolle, og tilsett kokosoljen og dadlene, og bland til du får en jevn deig. Strø så kokosmasse i bunnen til ønsket form, og trykk massen jevnt utover. 

Mat prosessor: Smelt kokosoljen i vannbad mens du kjører mandlene til mel i mat prosessoren. Tilsett resten av ingrediensene, og kokosoljen og miks til det blir en jevn masse. Gjør så det samme som med blender.

Også skal fyllet lages, dette lages helst med en blender.
Kjør alle ingrediensene til en jevn, kremete masse. Her må du nok stoppe opp og røre/stappe underveis, fortsett med dette til den er jevn. Fordel så fyllet, og frys i minimun 3 timer. Tas opp 15 minutter før servering. Pynt med f.eks limeskiver, avokado, kokos, frukt og bær... 





Nyt! 
Veldig enkel og lage med for det meste normale ingredienser. Kokosoljen får man kjøpt på helsekost eller på nett :-)

Nå skal jeg lage godiskuler til kveldskoser, ha en fantastisk lørdagskveld videre! Jeg for min del skal ta livet med ro, kose meg med film, godis imens jeg prøver å bli frisk.
Catharina Adele 

 

Hjemmelaget Granola

Publisert: 29.11.2011 @ 19:42 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 3

Da er tirsdagen her, og jeg har hatt en rett og slett dritt dag. Har ingen spesiell grunn, men vært småting igjennom hele dagen som har bygget seg opp i tillegg til at jeg stod opp med feil bein i dag. Er det ikke det man sier? Slike dager går usedvanlig sakte, og jeg begynner å gråte for hver minste lille ting. Og da blir jeg i tillegg sur på meg selv. Haha, nesten litt komisk. Ikke helt stabil følelsesmessig altså, gråter selv om jeg ikke har noe å gråte for. 

Så når jeg endelig kom meg hjem fra skolen i dag gjorde jeg det jeg liker aller best. Jeg satte med ned og spiste en haug sjokolade, gråt litt til fordi den ene sjokoladen datt på gulvet(gråter for ingenting, sa du?) også startet jeg å lage min egen hjemmelaget frokostblanding, granola, kornblanding.. osv, kall det hva du vil. 

Her er oppskriften jeg brukte:


 
150g havregryn  
100g linfrø
100g solsikkefrø
50g sesamfrø
50g gojibær 
En håndfull aprikoser, i biter 
50g grovhakkede cashewnøtter
40g sukrin
40g fiberfin
6 ss kokosolje
Kanel, kakao


Bland alt det tørre sammen, unntatt den tørkede frukten(det gjorde ikke jeg, noen dager etterpå smakte den noe brent) og bland så inn kokosolje som er smeltet i vannbad. Går også ann å bruke litt olje/fun light osv. Spre det utover en form og stek i 50 minutter på 140 grader. Rør innimellom. Avkjøl, bland inn noen ss kakao om du vil det og voila! Ferdig og klart til å spise sammen med melk, yoghurt, frukt osv eller bare som snaks. Spiste masse som snaks i stad, kjempe godt men litt kvalmende å spise for mye!

Denne kan du varierer etter som hva du liker, hva du har i hus og for hvilken tid på året det er. Jeg hadde planer om å lage en julete granola, men jeg hadde så lyst på sjokolade at det ble det istedenfor. Nam nam! En julete en kommer nok senere..

Nå er magen utrolig vond, så tviler på at det blir noe trening i dag desverre.. Ting går litt mot meg i dag, gitt. Håper dere har en good tirsdag!
Catharina Adele 

 

Kosetorsdag

Publisert: 27.10.2011 @ 20:36 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 2

De siste timene har jeg kost meg masse! Jeg har nemlig tilbringt tid på kjøkkenet, og drevet med terapi. Nemlig baking. Jeg elsker å bake, og når jeg baker koser jeg meg virkelig tvers igjennom. Når jeg i tillegg får til en god og sunn oppskrift blir jeg helt spinnvill. Fantastisk at sunne ting kan smake like godt som usunne. Elsker det! Perfekt for en søtmoms som meg. 

I dag har jeg bakt Kristines mandelboller. Altså boller uten hvetemel, men med mandelmel. Nam! De smakte faktisk boller, og hadde ganske lik konsistens. Er det noe jeg har savnet så er det hvetebakst, da jeg ikke tåler hvetemel så godt. Om jeg spiser hvetemel blir magen sur på meg, og straffer meg med masse smerte.. Ikke noe gøy altså. Derfor er det super at det finnes så mange alternativer!



Namnam. Gleder meg til å ha med en slik bolle på skolen i morgen. Kanskje med hjemmelaget sunere sjokoladepålegg til tillegg? Fin dessert til fredagslunsjen det altså.. Jeg doblet foresten oppskrifen, så jeg fikk 4 store boller. De er endel mørkere enn vanlige boller da mandelmelet er mye mørkere enn hvetemel, som i tillegg er bleket.. Sier vel seg selv. 


Elsker kokos! Disse skulle egentlig bli muffins først, med ananas oppi. Men så glemte jeg meg bort og tok litt for mye kokosmel(som tiltrekker seg veldig mye veske) Så da de altfor deigete. Så da lagde jeg kjeks istedenfor. Nomnom! Hadde plane rom å ta sjokolade i dem også, men det glemte jeg.. Så blir nok til at jeg dypper de i sjokolade senere, eller at jeg bare rett og slett tar på litt sjokoladepålegg. Om noen er interessert i oppskrift, kanskje dere får det ;)

Bruk fantasien, og ta det du har i skapet. Ha en flott torsdagskveld videre!
Catharina Adele 

Sunnere variant av Cafè cookies

Publisert: 02.10.2011 @ 11:24 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 7

 

Originaloppskriften:


Jeg byttet ut litt forskjellig i denne oppskriften, for å gjøre den litt sunnere. Dette fordi jeg synes det er spennende å få til nye oppskrifter som smaker godt, og gjør bedre for kroppen! Pluss at jeg ikke tåler hvetemel så godt, så da må man finne andre alternativer. 

Dette er sånn ca oppskrift sånn jeg husker den ifra hodet mitt.. Bruk fantasien, bruk det du har og smak til etter hvert.

1,2-2 dl mandelmel
3 ss kokosmel
3 ss pofiber
1 ts fiberhusk
Ca 3 ss fiberfin
1 dl havregryn
1 ss kvalitetsolje
1 ss kokosolje
1 egg
2 dl sukrin
2 ss fruktose
1,2 ts bakepulver
0,5 ts salt
5 dadler uten sten(most)
0,5 dl sukkerfritt syltetøy(jeg brukte eple og bringebær fordi jeg ikke hadde eplemos)
0,5 dl vann
40 g tørkede blåbær
40 g tørkede tranebær
40 g rosiner
Ca 130 g sukkerfri sjokolade med forskjellig kakaoinhold(Jeg brukte mørk med tranebær, hvit med blåbær og vanlig melkesjokolade)

1. Bland de seks første ingrediensene med bakepulver, sukrin og salt med egg, olje og kokosolje så de blir som små brødsmuler. Tilsett så moste dadler, syltetøy og vann så det blir en deig. Jeg brukte hendene her.. Bland så inn den tørkede frukten, og sjokoladen.

 
2. Form blandingen til en eller to ruller på 5-7 cm i diameter, og sett den i kjøleskapet i 30min. Skjær så bitene i ca 1cm tykke kjeks og legg på et brett med bakepapir på. Forvarm ovnen til 200 grader, og sett den så ned til 175 grader når du setter inn kjeksene og steker dem i 10-15 min. Avkjøler på rist. De er myke når de kommer ut, og blir stive etter hvert som de avkjøles. 

Nyt!

Om du har noen andre forslag til hva man ka bytte ut det forskjellige med, så skrik ut! Dette ble egentlig bare slengt sammen av det jeg hadde i hus, og jammen ble de veldig gode også. Perfekt helgekos!

Catharina Adele 

 

hits