Link Link Link Link Link Link

Kategori: Trening/kosthold

Intoleransetest og Iherb

Publisert: 14.05.2012 @ 22:09 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 16

En skikkelig blåmandag! Dagen startet med gråvær, en jævlig vind og en trøtt jente etter en noe søvnløs natt. Gikk i søvne gjennom de kommende timene, før en krampesmerte antok magen min.. Da var det bare å gå krokbøyd hjem og legge seg på sofaen. Der ble jeg i timesvis, gomlende på sjokolade. Kanskje ikke det beste for magen, men har man vondt så har man vondt ;-) 

Egentlig bare en liten titt innom for å fortelle dere resultatet på intoleransetesten jeg tok for noen uker siden. Den fikk jeg nemlig svar på i helgen, og den gikk dessverre som forventet. 


Utslag 3 på hvete, rug og spelt. Utslag 2 på havre, mandler, cashewnøtter, kumelk, kasein og geitemelk. Utslag 1 på bakegjær og byggmel. 

Ikke helt sikker på hva de forskjellige graderingene betyr, og om jeg kan spise litt av noe. Men dette har jeg fått legetime for om en ukes tid, så da får jeg nok mer informasjon. Om det er slik at jeg må holde meg unna disse tingene må jeg ta farvel til mye godt jeg er utrolig glad i! Blant annet speltlomper, yoghurt og... IS. Shit, hvordan skal livet bli uten is??? Og melkesjokolade.. Men den overlever jeg, er heldigvis mørk sjokolade elsker også, pluss at jeg fikk ingredienser i posten i dag for å lage min egen sjokolade fra bunnen av igjen. Iherb pakken reddet et litt falmende humør på dagen i dag, nå er søtnings og sjokoladesmaken i kaffene mine reddet for en god stund.  

Selvfølgelig var det også mandler og cashewnøtter, og IKKE peanøtter jeg fikk utslag for. Om dere ikke vet det fra før av, så elsker jeg de to førstnevnte og kan ikke fordra smaken av peanøtter. Kanskje jeg har kommet tild et punktet der jeg er nødt til å lære meg å like peanøtter? Jeg greide da å lære meg å like tomater en gang i tiden, så peanøtter skal nok også kunne læres ;-)

Heldigvis er jeg ganske oppdater og interessert i mat, så å finne erstatninger for disse matvarene skal ikke bli noe problem! På en annen side er det også veldig deilig å vite sikkert hva kroppen liker dårlig. Min dyrebare soyamelk, frukt og grønt, kjøtt og bønner og annet godt forblir, så sånn sett er jeg fornøyd! Iherb, i mitt hjerte. Ser ut som om det blir mange bestillinger fra denne siden fremover.. Nå er søtningslageret fylt opp for en god stund, og sjokoladelagingsingredienser i hus. Glad jente :-)

Ellers lurer jeg på om noen av dere vet noe om støtte for intoleranse? Vet at f.eks glutenallergi får støtte fra NAV, men usikker på om det gjelder for intoleranser også. 

God natt alle dere søte!
Catharina Adele 

Syk av å være for sunn?

Publisert: 28.04.2012 @ 23:24 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 9

For noen uker siden, skrev jeg en artikkel i norsken. Her valgte jeg et tema jeg synes er viktig at alle jenter leser om i dagens sunnhetfokus, spesielt nå som det er snakk om jakten på sommerkroppen. Lovet dere et slikt innlegg en stund nå, så da har jeg tatt denne artikkelen, og skrevet den om til et passende blogg innlegg. Dette er et langt innlegg, men også er viktig et om du spør meg. 

 

Spis mer frukt, drikk tre liter vann, kutt ut sukker, tren hver dag, fett er bra, karbohydrater gjør deg feit.
Rådene om hvordan man skal leve et sunt liv har ingen grenser. I dagens samfunn er fokuset om helse større enn noen gang, og det er lett å bli forvirret midt oppi alle rådene. Overalt hvor man ser og leser, står det forskjellige tips om hvordan man kan få et bedre og sunnere liv. Hvordan man kan miste overflødig vekt, eller bare rense kroppen. Men når går egentlig grensen til at fokuset blir for stort? Skal fokuset bli så stort at sunnhet blir en besettelse? Kan man faktisk bli syk av å være for sunn?

Denne helsetrenden som pågår nå, har ikke bare positive sider. Tvert imot så er det mange som er blitt syke av det. En ny spiseforstyrrelse er helsetrendens bakside, og den går ut på å bli sykelig opptatt av å være sunn. Den lyder av navnet ortoreksi, og mest utsatt er unge ressurssterke jenter.

Ortoreksi er en spiseforstyrrelse som skiller seg ut fra de andre, da det ikke er om å gjøre å bli tynnes mulig, men sunnest mulig. Det starter ofte med at en kun er opptatt av trening og kosthold, kanskje skal man bare miste overflødigheter i en periode, men så utvikles det gjerne til at man lager seg egne taker om hva som er sunt og hva som ikke. Ofte uten at man merker det selv. Det er vanlig å lage sine egne dietter, regler og ritualer som man blir sterkt opptatt av. All mat må være ren, plettfri og ikke minst nyttig for kroppen.

?Men hva er så galt med å spise sunt? Jeg unngår jo bare fett, sukker, karbohydrater og ikke-økologisk mat?? Er noe en ortorektiker gjerne kunne ha sagt.

Flere undersøkelser viser til at det ofte er jenter fra middel- og overklassen som blir oftest rammet. Mange føler at de blir dratt i alle veier, og de sliter seg gjerne helt ut for å tilfredsstille kravene til flinkhetsidealet. Dette kan føre til spiseforstyrrelser, ensomhet eller til og med selvmordsforsøk om man ikke føler at man er flink nok. Professor Henriette Øien, seniorrådviger i ernæringsavdelingen i Helsedirektoratet er ikke overrasket. Hun snakker om hvordan presset om å være slanke og lekre er større for jenter enn for gutter, selv om dette kanskje er i ferd med å endres noe. Hun mener også at det er viktig å fortelle jentene at det er fint å være sunn, men at det å være sunn også er å kunne unne seg et kakestykke i ny og ne uten at dette skal ha noe å si for psyken. 

 

Om du er redd for å få ortoreksi, og lurer på hva du bør se etter, er dette noen faresignaler:

- Om du planlegger måltidene flere dager i forveien, og  tenker mye på dagens matinntak.

- Om du er besatt av sunn mat.

- Om matglede blir at ernæringsverdiene er riktige.

- Om du får dårlig samvittighet for veldig lite. 

- Om det er vanskelig for deg å være sosial, eller å gå ut å spise fordi du føler du er nødt til å spise noe du ikke vil. 

 
Dette vil da si at ja, fokuset kan bli så stort at det kan ta overhånd. Ja, man kan bli syk av å være for sunn. Så pass på, sunnheten kan plutselig bli farlig og ødeleggende istedenfor å gjøre deg vel. Hold øynene åpne, vær ærlig med deg selv og unn deg noe som ikke er så sunt innimellom. Det er dette som gjør deg til et sunt, og lykkelig menneske. For hvem er vel lykkelige om de aldri unner seg noe godt, isolerer seg fra andre og er besatt av trening og sunn mat? Nei, det kan ikke jeg tro at noen er. Det er så mye annet som er viktigere her i livet, og jeg er helt sikker på at du vil angre senere om du bruker opp ungdomstiden, den beste tiden i livet, på sunnhet og trening. 

Kilder:

http://www.ung.no/mat/1025_Syk_av_å_være_for_sunn.html

Her skriver jeg også fra egne erfaringer. I en liten periode for noen år siden hadde jeg så liten selvtillit at fokuset om sunnhet og trening tok helt overhånd. Jeg ble helt fra meg om jeg "sprakk" og spiste en sjokoladebit mer enn planlagt, eller om jeg ikke rakk en planlagt treningsøkt. Om noen kommenterte overdreven trening ble jeg rett og slett dødssint, og sa de ikke visste hva de snakket om. Og jo, jeg spiste fremdeles godteri, men om jeg skulle det måtte jeg forbrede meg på det, og ligge i kaloriunderskudd flere dager før om det skulle gå greit. Likevel fikk jeg verdens verste samvittighet etterpå, og var nødt til å trene dagen etter.

Heldigvis var det ikke mange mnd jeg hadde dette. Jeg så det heldigvis ganske fort selv, pluss at mine foreldre var der og hjalp meg ufattelig mye. Grunnen til at jeg faktisk skriver dette her nå, er fordi jeg vil hjelpe kommende/eller nåværende ortorektikere. For i dag er jeg meg selv igjen. Jeg spiser hva jeg vil, og jeg kan ikke huske sist jeg hadde et snev av dårlig samvittighet. Jeg har et godt forhold til egen kropp, og har lært å akseptere meg selv. Og vet du hva? Det er verdens beste følelse. Å ha overvunnet så sterke tvangstanker var en prosess i seg selv, og jeg unner ingen å gå igjennom det. En gedigen takk til foreldre, og kjæresten som hjalp meg gjennom de siste tankene før "befrielse".   

Så vær så snill. Om du har lest igjennom dette tenker du sikkert at dette ikke vil skje med deg. Men tro meg, plutselig er tankene der enten du vil eller ikke. Nesten skremmende og tenke på hvor fort slikt kan oppstå. Vi jenter skal ha litt ekstra på kroppen, vi skal jo bære barn! Tenk også over denne setningen: Om du ikke er glad i deg selv nå, hvor stor er sjangsen for at du vil være det om -5 kg? Trolig veldig liten. Faktisk så blir hjernen helt forskrudd når man har for liten fettprosent, pluss at pupper også forsvinner.. Så om du tenker at fettet på kroppen unntatt puppene vil bli borte så må du tro om igjen. Puppene går det gjerne ut over først! Om du har et mål er det flott, bare tenk igjennom hvordan du vil nå det og hva du vil oppnå med det.  

Om det er noen flere spørsmål er det lov å spørre, jeg vil bare hjelpe. 

Med dette sier jeg god natt, og håper alle har kost seg denne lørdagskvelden. Ingen dårlig samvittighet etter kveldens godsaker, eller hva?
Catharina Adele

 

Mars, første vårmnd

Publisert: 13.03.2012 @ 19:38 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 5Dagsformen.. Med en eneste stor floke til hestehale. 

Her har dere min mars form. Ikke best, men heller ikke verst etter lang tid med mindre bra kost og trening. 

Første vårmåned, måneden som flest kanskje begynner å tenke på sommerkroppen. Jeg for min del veier mer enn jeg har gjort på år og dag, men er mer avslappet og fornøyd med egen kropp en jeg noengang har vært. For meg er det ikke noe hardkjør mot sommeren. For meg er det heller fokus på å holde formen noenlunde året rundt. Jeg vil da føle meg vel med meg selv hele året rundt, og ikke bare i sommermånedene? Dessuten må det være utrolig hardt å starte på skratch igjen hver vår for å oppnå den såkalte "drømmekroppen". Noe jeg heller merker, er at jeg kjører mer kardio utover våren enn jeg gjør på høsten. Når sommerværet kommer frister det så mye mer å komme seg ut og gå, enn å dra seg inn i et treningsstudio. Så sånn sett jobber jeg mer med fettprosenten mot sommeren enn jeg gjør med musklene. Og om høsten/vinteren trener jeg ofte veldig lite kardio, da jeg helst vil være inne i varmen når det er kaldt ute. Da får jeg jo også bedre "polstring" mot kulda;-). Dette av helt naturlige årsaker, som egentlig passer meg ganske fint. Men samtidig er jeg ikke ute etter en for lav fettprosent, da dette ofte gir negative tanker.
Jeg er lykkeligere enn noengang nå som jeg har det så avslappet. 

Tren og spis sunt året rundt, gjør din kropp vel og du føler deg likedan. Du er hva du spiser, og det er faktisk noe jeg virkelig tror på. 

Men jeg sier ikke at det ikke er lov å kose seg. Tvert imot. Men med moderasjon. Jeg for min del spiser en remse sukkerfri sjokolade hver eneste dag, gjerne ved siden av en sjokosoyalatte(heh). Dette er en del av et sunt og godt kosthold for min del, da slike ting som det er med på å gjøre meg lykkelig. Det samme med alle disse "rare" ingrediensene som kan gjøre usunn bakst og godis til velsmakende, sunne godsaker som kan nytes til enhver tid. For slike søtmonstere som meg er dette himmel på jord. Takk og lov for sukrin, stevia, kalorifri sjokoladesaus, mandelmel, proteinpulver, frukt, cola zero og alt det andre. Dere gjør mine måltider og desserter til en drøm. 

Og det var dagens lille tankesnakk. Nå må jeg gjøre skolearbeid som jeg har utsatt helt siden kl to..... Åh, dumme meg. Hvorfor skal oppskrifter, blogglesing og pinterest være så mye mer spennende?? Jo, fordi det faktisk er mye mer spennende. Gleder meg til den dag jeg får litt mer tid. Har så utrolig mange oppsrkifter jeg vil prøve ut! 

Hmm, et noe rotete innlegg. Muligens fordi mine tanker er ganske rotete for tiden. Har så altfor mye oppi der at jeg starter på alt samtidig. Skole, blogg, trening, oppskrifter, drømmer osv.. Nå må lille jenta fokusere på en ting om gangen! Kjennepreken til meg selv.
Catharina Adele

Ukens første uke

Publisert: 08.01.2012 @ 21:42 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 2

Da er uke en av 2012 veldig snart over, og jeg har kommet meg igjennom til tross for mange tunge dager, som har ført til dårlig mat og treningsrutiner. Treningen denne uken ble tirsdag og onsdag med helt greie økter, men med noe manglende motivasjon. En halvtime morgenspinning fredagen, og ellers et par rusleturer ute for å klarne tankene. Kostholdet har vært en prøvelse, da jeg må holde meg unna veldig mye et par uker nå for å se om jeg reagerer negativt på noen av matvarene. Dette gjelder alt av melkeprodukter, epler, avokado, mango, sukkereter, hvete og rug, søtningsstoffer osv osv. noe som er veldig vanskelig. Kostholdet mitt er jo nesten basert på mye av dette, så denne uken har vært litt deprimerende sånn sett. Blitt mye havregrøt, sjokolade, nøtter og restejulekakespising. Men nå i helgen har jeg "skeiet" ut litt med disse ulovlige matvarene, og det var da virkelig godt! 

Tror det blir vanskelig å holde seg helt etter planen, men jeg skal gjøre mitt beste den kommende uken! Nå har jeg nemlig funnet tilbake energi, motivasjon og smil for det nye året. I dag dro kjæresten tilbake til Vestlandet igjen også, men jeg er mer en motivert for å komme meg igjennom det neste halvåret selv om han er lagt unna meg igjen. 

Jeg gleder meg til uke 2, det er nå jeg vil starte mitt nye år med god livslyst og smil om munnen. Enda bedre starter jeg uken med klassetur til Oslo, der vi skal spise burgere på MAX før vi skal til Freialand. Lykke! 

Har din første uke vært god?


tumblr

Catharina Adele

SUPERFOODS

Publisert: 08.11.2011 @ 23:05 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 0

Da er tirsdagen over også, og som vanlig har også denne tirsdagen gått i ett! Gym, engelsk, skolemiljømøte i lunsjen og oppgavejobbing resten før møte i Lillestrøm. Nå sitter jeg her god og mett etter en smoothie av jordbær, bringebær, biola bringebær, sukrin, litt lucuma og mesquite, og kveldsmat. I dag fikk jeg til og med inn en mil på mølla, så nå er humøret på topp og energien fra en travel dag tilbake. Spørs nok om jeg får sove med en gang i kveld med så sen trening, men pytt pytt. Det var det verdt, for det var en herlig økt med masse energi! 

Men over til pakken jeg fikk i posten på fredagen..

 

Lucuma er en Sør-Amerikansk frukt som den siste tiden har blitt en svært populær smakstilsetning i iskrem, sjokolade og desserter også i vår del av verden. Lucumapulver har en smak som går i retning av karamell og vanilje, noe som gjør den til en perfekt smakstilsetning i hjemmelaget sjokolade. Lucuma er svært næringsrik og inneholder blant annet B3, betakarotener, jern og betydelige mengder kalsium og fosfor. 

(fra okosjokolade.no)

 

Mesquite er en tradisjonel matvare fra urfolket i de tørre regionene i Amerika. Den er av stor verdi da den inneholder fruktose, som påvirker kroppen langt mindre enn f.eks sukker. Det er også svært næringsrikt og inneholder lysin som er en aminosyre, samt nevneverdige mengder av kalsium, magnesium, sink og jern. Det er også en god kilde til kostfiber. Det kan brukes f.eks i hjemmelaget sjokolade, som erstatning for noe mel og i smoothies. 

 

Yaconsirup er laget av presset yaconrot som er probiotisk, altså at den er bra for mage/tarmsystem. Den gir en god karamell og søtaktig smak, og passer veldig godt som søtning i hjemmelaget sjokolade. Kan også brukes i varme drikker og bakeverk. Den har også lav GI. 

 

Jeg har altså kjøpt meg min første pakke med litt supermat fra Iherb! Under ser dere hvorfor... Jeg vil bli super! Dette er bare starten på masse andre ting jeg har lyst til å skaffe meg, men jeg starter med noe jeg virkelig elsker og venter på hovedingrediensene som kommer om noen dager.. Kan dere gjette hva det er? Står om det i flere av ingrediensene..


Vil du også handle på Iherb? Få 5$ i rabatt ved første bestilling ved bruk av denne koden: 

 

GIQ141

 

Supermat er kort fortalt en rekke planter som har ekstremt høyt innhold avnæringsstoffer. Dette er ikke som kosttilskudd! Vil gjerne si det som David Wolfe; Supermat er både mat og medisin fordi det har elementer av begge. Det er helt naturlige planter og vekster, ikke noe som er kunstig framstilt eller en magisk kur som gjør deg frisk i en fei. Ofte har disse produktene vært brukt av urbefolkninger i områdene de kommer fra i årtusener, som både mat og medisin, det er altså ikke noe nytt for annet enn oss i den vestlige verden. Mange mener det også er dyrt, men du får faktisk utrolig mye for pengene, med tanke på at det er konsentrert og du trenger bare noen teskjeer eller spiseskjeer hver dag. Hvilke andre typer mat kan skryte av det?

Hentet fra den flotte bloggen Superlivsstil.net

Mirakel Nudlene slang jeg med fordi jeg egentlig bare måtte prøve dem.. Lest så mye om de, så det skal bli spennende. Zero kalories, ingen fett, ingen karbs, altså ingen næringshold eller smak. Bare nudel konsistens lagd av et sunt plantefiber som metter. Jeg liker egentlig at maten min har næring jeg nå da, men skader ikke å prøve. Bestilte en Angel Hair(nudler), og to Fettuchini'er(pasta). 

Gleder meg til å få min andre pakke i løpet av uken, og for å eksperimentere masse til helgen!
Catharina Adele 

Selvbilde og trening

Publisert: 29.10.2011 @ 17:37 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 25

De fleste av oss har dager der vi ser oss i speilet og ikke liker det vi ser. Noen dager er verre enn andre, men uansett så er det noe vi helst skulle ha endret på og/eller forbedret om vi tenker over det. Vi blir aldri fornøyde, og spesielt vi jenter kan være fæle med å sammenligne oss med andre. Mange trener masse, spiser altfor lite og tror det vil føre til drømmekroppen. Men så er det jo sånn at alle har forskjellige gener, og mange har rett og slett ikke anlegg for å få sånn kropp de drømmer om. Arv og gener er det lite å gjøre noe med, og vi burde heller være stolte av hvordan vi er bygd opp istedenfor å ville være annerledes. Hadde det ikke vært dødskjedelig om alle hadde vært like? 

Her snakker jeg selvfølgelig også om meg selv. Jeg har lovet noen av dere et innlegg om mitt eget selvbilde, og om selvtilliten min.
Visste dere foresten at selvbilde er hva man synes om kroppen sin, og selvtillit er hva man tror man får til og ikke? Mange snakker om kroppen sin når det kommer til selvtillit, men dette blir da altså feil. Bare for å ha sagt det. 

Definisjonen av drømmekroppen er nok noe forskjellig for mange. Men om jeg har skjønt riktig, er den for mange slik man ser i moteblader, på nett osv. Man skal helst ha slanke, lange bein, flat mage, passe store pupper  og ja. Dere skjønner vel tegningen. Men igjen, hadde det ikke vært kjedelig om alle skulle se sånn ut?

Min drømmekropp har endret seg i løpet av årene. Jeg har i mange, mange år hatt veldig dårlig selvbilde, og tenkt mange stygge tanker om meg selv. Jeg tenkte at 'alle' så så mye bedre ut enn meg, 'alle' var så mye tynnere enn meg, 'alle' var så mye penere enn meg, osv. Jeg har grått mange unødvendige tårer pga kroppen min, og dette er jeg sikker på at mange jenter der ute har gjort, og fremdeles gjør. Gutter også, for den saks skyld. Mitt problemområde har i alle år vært lårene. Og jeg hatet også musklene mine mer enn alt i verden på barneskolen. Jeg med litt valpefett, korte bein og briller. Jeg drev med ridning, og da jeg har arvet en muskuløs kropp av både mamma og pappa kom muskler fort frem. Dette har jeg fått flere kommentarer på i løpet av barneskolen, og jeg følte meg verken feminin eller fin med musklene mine. Ikke at jeg så ut som en bodybuilder eller noe slikt, men jeg hadde bare litt kraftigere armer og ben enn flere andre pga musklene. 

På ungdomskolen, var jeg lei. jeg var faktisk drit lei. Lei av å ikke like meg selv, lei av å føle at alle andre var så mye bedre enn meg, og hadde så mye finere kropp.
Det var vel i åttendeklasse jeg startet å danse på Trento. Selv om dette var kun fordi jeg ville lære meg å danse, åpnet det øynene mine etter en stund. Jeg hadde faktisk funnet noe jeg elsket. Jeg fikk plutselig veldig sansen for å bruke kroppen, og kjenne at jeg fikk til noe. 

Vi på denne dansetimen dannet etter en stund en dansegruppe. Vi utviklet oss etter mye trening, og hadde mange fine stunder sammen. Vi hadde flere show rundt omkring, og jeg følte at vi på en måte ble en liten familie. Trento ble på en måte mitt andre hjem, da vi omtrent bodde der rett før et show. Vi hadde også helgeturer til Geilo der vi hadde show under One Call x-elements. Noe som var kjempestas. Men jeg må si mitt beste minne er fra showet vi hadde i Oslo Spektrum. Da vi hadde øvd, øvd og øvd i ukesvis. Dansen satt som smurt i kroppen, og vi hadde kanskje et av våre beste show. Sinnsykt deilig følelse å stå der og danse foran så mange mennesker, og føle at man får det til. Jeg ville egentlig bare ut og gjøre det på nytt når vi var ferdige.. I denne gruppen fikk jeg også my mer selvtillit, da jeg ble mer og mer vant til følelser av å stå foran andre. Dette har hjulpet meg mye senere, da jeg alltid har vært veldig sjenert av meg. 

Men så ble Stylez(gruppenavnet) oppløst av diverse grunner, og treningene stoppet opp. Jeg hadde nå også sluttet på ridning, så nå ble det plutselig veldig tomt. Jeg gikk lenge uten at det skjedde stort, men var så vant til å dra til Trento at jeg fortsatte å gjøre dette. Jeg måtte bare starte å gjøre andre ting, da jeg ikke var så fan av å danse for meg selv. Da fikk jeg opp øynene for løping, styrketrening og slike andre ting. Det var jo så gøy! 

Etter det har jeg utviklet meg, og blitt sånn jeg er i dag. Jeg har også hatt en periode der jeg holdt på å utvikle ortoreksi, og ikke unte meg en eneste sjokoladebit noen gang. Noe som var veldig rart til meg å være. Jeg trente masse, løp flere mil i uken og spiste så lite som mulig hver dag. Selv om jeg var flink til å spise veldig regelmessig. Dette gav meg tristhet, dårligere selvbilde og ikke minst slapphet. Jeg ble aldri fornøyd, og presset meg stadig hardere. Sommeren etter hadde jeg ikke pupper igjen.. For med mine gener setter det seg først og fremst på lår og rumpe. Så denne sommeren var noe spesiell da jeg følte at jeg var passe i beina, men altfor mager på overkroppen. Intet pupper, intet magefett og på brystet kunne man se ribbena mine. Æsj, tenkte jeg når jeg så meg selv i speilet. 

I dag er jeg fornøyd med meg selv, fordi jeg respekterer sånn jeg er bygd opp og fordi jeg fokuserer på å være den beste versjonen av meg selv, og ikke noen andre. Jeg har gått opp 5 kilo, spiser ofte og veldig mye, trener regelmessig og jeg er mye gladere. Etter jeg startet å fokusere mer på styrke ble jeg også tryggere på meg selv, og jeg skjønte at jeg måtte spise MYE mer enn jeg gjorde før for å få noe resultater i det hele tatt. Jeg fikk også selvfølgelig mye mer å gi på trening, mye mer energi og livsglede med mer mat så glad som jeg er i det. Ingen mat skal bli ulovlig i mine øyne, så lange man greier å spise moderate mengder.
Om jeg fortsatt skulle ha tenkt som jeg gjorde før ville jeg nok ikke vært fornøyd, fordi jeg ville jo helst ha tynne lange bein, slank mage og passe store pupper. Men med mine gener så har jeg heller en muskuløs, kort kropp med små pupper. Dette har jeg lært meg å akseptere. Jeg har fortsatt mine stunder der jeg tenker at jeg skulle ønske jeg var annerledes, men jeg blir bare flinkere og flinkere til å styre disse tankene bort. 

Jeg vil ikke sløse bort tiden min på å tenke at jeg vil se ut som en annen person. Jeg vil være stolt av min egen kropp, være den beste versjonen av meg selv og gjøre det som er best for meg selv. Jeg trives med trening, mye mat og utskeiinger i helgene. Jeg er et eneste stort matvrak, og ikke minst søtmoms så å kunne spise f.eks litt sjokolade hver dag uten dårlig samvttighet er med på å gjøre meg til den jeg er. Derfor elsker jeg også å lage sunnere versjoner av ting, så jeg kan spise dette i hverdagen uten dårlig samvittighet. I helgen lever jeg som sagt annerledes, spiser massevis av godis, is, brus, kake osv. Dette gir meg motivasjon til ukedagene uten sukker. Dette er det som funker for meg.

Dette ble langt, men dere spurte etter mitt selvbilde så da fikk dere det. Hele historien faktisk. 

Catharina Adele

Dagsformen

Publisert: 27.10.2011 @ 14:07 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 8

I dag har jeg fri fra skolen, noe jeg utnytter til det fulle!
Jeg startet dagen med en time Turbo kick box på Trento halv ti i dag, etterfulgt av noen få styrkeøvelser og en god utstrekkning. Nå er jeg klar for resten av dagen! Turbo kick box er en svart kondisjonstime som er basert på kick boksing, også er siste delen av timen hard styrketrening. Om jeg ikke tar helt feil er Trento de eneste i Norge som har det enda.. Det er morsomt. Bare synd timen er på dagtid, da jeg sjeldent får vært med. 

I går fikk jeg både startet dagen med en liten morgentur, også var jeg med på yndlingsspinningtimen på kvelden. Svart cardio intervall time med good musikk og utrolig flink instruktør. Me like! Planlegger å dra på samme timen lørdagsmorningen, bare at da varer den i 80min istedenfor 60.. Spennende! Kjente det skikkelig i beina i går, evigheter siden siste spinningtimen. Melkesyre!

Jeg tok også noen formbilder når jeg kom fra trening i stad, kom på at det er uker siden sist. Og dere sa jo tross alt at det ga dere motivasjon, og det er jo det jeg vil! Så her kommer det noen..

Ellers lever fettprosenten sitt eget liv som vanlig. Spesielt nå som det går mot vinter, da prøver jeg å få den opp så jeg skal slippe å fryse så mye.. Hehe. Også er det jo vinter, hvem skal vel se meg i bikini da uansett. Å få den opp er i hvertfall ingen problem for meg, så glad som jeg er i mat.. Og søtsaker ikke minst. 

(skulle egentlig vært postet for to timer siden, men blogg.no ville ikke samarbeide) Så nå er en stor porsjon sjokolade havregrøt i min mage, sammen med flere kopper te og ramløsa. Nå er det skolearbeid som står på planen. Smart å gjøre noe vettu selvom man har fri, da kan man jo fokusere på andre ting senere. 

Ha en super torsdag. Tren hardt, og spis masse!
Catharina Adele
 

Uke 43

Publisert: 24.10.2011 @ 21:36 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 3
Catharina Adele

Ja takk begge deler

Publisert: 19.10.2011 @ 18:35 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 0

Jeg skrev i ukes treningplan at jeg ville enten jogge eller dra på Rosa Sløyfe opplegg på Trento i dag. Men hvorfor ikke gjøre begge deler? Jeg løp fra meg på morgenkvisten i dag, og med så mange timer før neste økt halv åtte på kvelden ser jeg ingen grunn til å ikke dra. Løping, og rosa dansing på en og samme dag slår ikke feil! 


Med rosa  sløyfe dansetime følger det også med rosa treningklær.. Har faktisk til og med på meg rosa truse i dag, av ren tilfeldighet. Ikke at noen ser det da, men. Tenker det blir enda en rosa sløyfe på meg i kveld, da de selger det på Trento pga happeningen. Har i tillegg til sløyfer kjøpt et lyserosa armbånd i år. Kjempefint da det er så dust og passert til alt. Kjøpt på Lindex..  

Gleder meg til bevegelse for en god sak, med masse andre glade mennesker. Timen er omtrent helt full, som vil si 40 stk i en treningssal. Woop woop. 

Ha en god onsdagskveld! Har du trent i dag?
Catharina Adele  

Uke 42

Publisert: 17.10.2011 @ 10:25 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 4
Uke 42 skal bli bra, jeg har masse motivasjon og godt humør etter en uke med avslapping og kos. Jeg har masse å se frem til i tiden som kommer, noe som også gir meg masse energi til overs. Nå skal jeg komme meg i rute med trening og kosthold igjen, det er godt med fri men i lengden er det best med mine vanlige rutiner. 

Treningen kan fortsatt bli så som så denne uken, da jeg må være forsiktig inntil tattoveringen har grodd. Men bevegelse skal det bli. Skulderen er vel uansett ikke så utsatt for trening, og strekk av hud.. 

Spis bra og nok, og tren hardt!
Uten mat og drikke duger helten ikke. 

Har du en ukesplan?
Catharina Adele 

Det alle beste treningskompisen

Publisert: 01.10.2011 @ 10:35 Kategori: Trening/kosthold Kommentarer: 11


Pulsklokka mi! 

Etter flere år med sikling etter en slik en, fikk jeg meg endelig en slik en i sommer. Den har realisert veldig mye for meg treningmessig, og fått meg til å yte maks de gangene jeg ellers ville ha gjort det halvveis. Altså, så kunne jeg ikke hatt en bedre treningskompis enn denne her, da den presses meg når jeg trenger det. Jeg får motivasjon av den også, fordi jeg vet den viser meg resultatet etter en ferdigøkt svart på hvitt. Selvfølgelig er det veldig koselig å trene med andre, men det er kun om jeg trener med noen som er fokuserte på å trene, og ikke på å skravle bort hele økten. Derfor er det fint med gruppetimer innimellom, det får ofte smilet mitt opp i skyene.

Det pulsklokken har realisert for min del, er kcal forbrenning. Når jeg ellers har jogget på tredemølle, ellipsemaskin osv. har den vist meg et veldig høyt tall på hvor mange kalorier jeg har forbrent. Dette fordi den mest sannsynlig var innstilt på en som er mye høyere, og tyngre enn meg selv. Da forbrenner man jo mer også. Men nå som jeg får resultat etter egne innstillinger på pulsklokka ser jeg nå at jeg forbrenner ca halvparten av det jeg før fikk fortalt. Så det er deilig å ikke lenger bli 'lurt'.

Med dette må jeg også si at jeg ikke bryr meg om kalorier når det kommer til trening. Jeg gjorde det før, men da ble jeg jo også lurt av dobbelt så høyt tall.. Nå er det viktigste for min del å føle at jeg har gjort mitt beste, og er mer sliten i kroppen med mer energi enn når jeg gikk på trening. Det er veldig viktig for meg at trening er noe positivt, og om kroppen ikke har lyst en dag, og det bare er ork dropper jeg det lett. 

I det siste har jeg prøvd å fokusere noe mer på styrke, da jeg nesten ikke har trent noe styrke siden jul og frem til sommeren. Ikke spør meg hvorfor, det har bare blitt sånn. 


Mitt første harryflex på bloggen!

Jeg snakker jo endel om trening og kosthold her inne på bloggen, fordi dette er en stor del av min hverdag og noe jeg interesserer meg for. Har tenkt en stund på å legge ut formbilder, men har ikke riktig turt. Dette kun for å se fremgang, og kanskje gi motivasjon til andre. Det er en grunn til at jeg vil bli ernæringsfysiolog/personlig trener, jeg vil hjelpe andre for å få en bedre livsstil!

Hva tenker du om at jeg skal legge ut formbilder en gang i blant?

Føler jeg har fått litt mer form på kroppen enn jeg hadde, og det føles godt! Jeg synes jenter med muskler er kjempefint, mye finere enn tynne stilker uten noe som helst muskler.. Men jeg synes ikke det er fint med for mye heller, bodybuilding og slikt blir altså i det meste laget. Hehe, men dette er min mening! 

Synes du jenter med muskler, eller uten er finest?

Jeg sverger til styrketrening for å forme kroppen! Og dette ble mye tekst, nå skal jeg gi meg og lage meg en god porsjon sjokoladegrøt til frokost. Ha en nydelig lørdag videre, nyt dagen! 
Catharina Adele

hits